Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Süllyed a lej

2019. január 16., szerda, Belföld

Négy nap alatt másodszor került történelmi mélypontra a lej: a jegybank tegnap 4,6822 lejben állapította meg egy euró árfolyamát.

A román pénz 0,11 százalékkal gyengült az előző napi árfolyamhoz képest. A múlt héten a lej árfolyama kétszer is történelmi mélypontra süllyedt az euróval szemben: először szerdán, majd legutóbb pénteken, amikor egy euró értéke 4,6782 lej volt. A hazai fizetőeszköz az idei év első napjaiban folyamatosan gyengült. Ezt az elemzők a romániai pénzpiacon tapasztalt feszültségekkel magyarázzák, melyeknek oka az, hogy a kormány tavaly év végén úgynevezett kapzsisági adót vetett ki a bankokra. Bár az intézkedést egyelőre nem alkalmazzák, mivel még nem készültek el az alkalmazási normák, de a tőzsdén több bank részvénye máris mintegy tíz százalékkal csökkent.

Hozzászólások
Szavazás
Kire szavaz a május 26-i EP-választáson?


eredmények
szavazatok száma 501
szavazógép
2019-01-16: Máról holnapra - Farkas Réka:

Egy év semmi

Egy éve írta alá a három erdélyi magyar párt az autonómiaelképzelések összehangolásáról szóló közös állásfoglalást, és lám, ez alatt az esztendő alatt bebizonyosodott, hogy nem voltak indokolatlanok akkor megfogalmazott kétkedéseink. Az oly sokat ünnepelt, egész évben emlegetett, lobogtatott dokumentumot nem sikerült tartalommal feltölteni, egy papíros maradt, amelyről kiderült, hogy a benne foglaltakat maguk az aláírók sem vették komolyan.
2019-01-16: Közélet - Nagy D. István:

Bizonytalan a piac sorsa (Sepsiszentgyörgy)

Csak kisebb javítási munkálatokra szorítkozott az elmúlt évben a sepsiszentgyörgyi központi zöldségpiac gondnokságát is ellátó köztisztasági vállalat, a Tega Rt., és idén sem várhatóak látványosabb beruházások. A létesítmény zárt vásárcsarnokká alakítása – amint az múlt év februárjában felmerült – elsősorban attól függ, hogy a hamarosan elkészülő övezeti városrendezési tervbe miként fér bele, ekkor dőlhet el az is, hogy költözik-e a piac. Akár vásárcsarnokká alakítják, akár elköltöztetik, sem egyikre, sem másikra nincs meg még a fedezet.