Teremlabdarúgás, Román KupaNehéz ellenfelet kapott a KSE Futsal

2019. január 17., csütörtök, Sport

Nem volt szerencsés a másodosztályban érdekelt céhes városbéli KSE Futsal csapata számára a teremlabdarúgó Román Kupa nyolcaddöntőjének szerda déli sorsolása, hiszen a kék-fehérek az élvonalbeli Galaci United együttesét kapták ellenfélül. A meccset február 9-én vagy 10-én rendezik meg a kézdivásárhelyi sportcsarnokban.

  • Fotó: Facebook  / Futsal KSE
    Fotó: Facebook / Futsal KSE

A második urnában/kalapban helyet kapó KSE Futsal együttest negyediknek húzták ki a szerdán kora délután a Román Labdarúgó-szövetség székhelyén megtartott sorsoláson, ellenfele pedig az I. ligában szereplő és bajnoki ezüstérmes Galaci United lesz. A két csapat legutóbb a 2016–2017-es szezonban találkozott egymással, amikor a háromszékiek hazai környezetben 4–1-re, míg idegenben 4–0-ra kaptak ki a Duna mentiektől. A Román Kupa előző kiírásában a KSE Futsal már a sorozat első körében kiesett, miután 8–5-re veszített a Brassói Coltea 1920 csapatának otthonában. Továbbjutás esetén a KSE Futsal a Gyergyószentmiklósi Inter Gyergyó–Gloria Buzău párharc győztesével találkozhat majd.

Az FK Székelyudvarhely verhető ellenfelet kapott, hiszen az I. liga újonca, a Bukovina Vicov ellen biztosíthatja be a negyeddöntőben való szereplést, a Csíkszeredai Imperial Wet viszont peches volt: a címvédő Temesvári Informatika ellen kell pályára lépnie. Fortuna, a szerencse istennője a Marosvásárhelyi VSK alakulatának sem kedvezett, ugyanis a másodosztály éllovasának a Jászvásári Poli csapatával kell szembenéznie.

A futsal Román Kupa nyolcaddöntőinek párosításai (február 9–10.): KSE Futsal–Galaci United, Bukovina Vicov–FK Székelyudvarhely, Csíkszeredai Imperial Wet–Temesvári Informatika, Marosvásárhelyi VSK–Jászvásári Poli, Kolozsvári Clujana–Dévai Autobergamo, Fortius Buzău–Dunărea Călărași, Gyergyóremetei Kereszthegy–Futsal Ceahlăul Piatra Neamț, Gyergyószentmiklósi Inter–Gloria Buzău.

A negyeddöntők párosítása (február 23–24.): Gyergyószentmiklósi Inter/Gloria Buzău–KSE Futsal/Galaci United, Dévai Autobergamo/Kolozsvári Clujana–Csíkszeredai Imperial Wet/Temesvári Informatika, Kereszthegy/Piatra Neamț–Marosvásárhelyi VSK/Jászvásári Poli, Dunărea Călărași/Fortius Buzău–Bukovina Vicov/FK Székelyudvarhely. (tibodi)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1305
szavazógép
2019-01-17: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Mély fájdalommal ­tudatjuk, hogy
ALBERT ERNŐNÉ
BAJKÓ MÁRIA,
a Székely Mikó ­Kollégium
nyugalmazott ­tanítónője
életének 85. évében hosszas betegség után csendesen elhunyt.
Drága halottunkat 2019. január 18-án, pénteken 13 órakor helyezzük örök ­nyugalomra
a sepsiszentgyörgyi közös temető ­ravatalozójából.
Nyugalma legyen csendes.
Gyászoló szerettei
4173/b
2019-01-17: Sport - :

Folytatódik a küzdelemsorozat (Kosárlabda, Megyei Bajnokság)

Pénteken a 6. forduló három mérkőzésével folytatódik a háromszéki amatőr kosárlabda-bajnokság. A címvédő Da Bomb a Háromszék csapatával játszik, a listavezető Bad Boys a Brassói Brașovia alakulata ellen lép pályára, míg a Cenk alatti Tom Touch az Athlos ISK U18-as együttesével mérkőzik meg.