Férfi kézilabda, világbajnokságÖtgólos magyar győzelem Tunézia ellen

2019. január 21., hétfő, Sport

A magyar férfi kézilabda-válogatott 26–21 arányban legyőzte Tunézia csapatát a német–dán közös rendezésű világbajnokság középdöntőjének második fordulójában vasárnap Herningben. Az eredmény azt jelenti, hogy a magyaroknak továbbra is jó esélyük van helyosztót játszani a torna ötödik vagy hetedik pozíciójáért.

  • Fotók: MTI / Illyés Tibor
    Fotók: MTI / Illyés Tibor

A magyar válogatottba bokasérülése után visszatérhetett az egyaránt szegedi Bodó Richárd és Balogh Zsolt, és szerepelt a keretben Lékai Máté is, aki gyermeke, Noé születése miatt a szombati meccs után, éjjel Magyarországra utazott, de vasárnap délután ismét csatlakozott a csapathoz. Az eddigi mérkőzésekkel ellentétben ezúttal nem kezdtek jól a magyarok, lendületes játék helyett nagy küzdelem jellemezte az első negyedórát. Előfordultak kihagyott ziccerek és pontatlan passzok, így a védekezés és a támadójáték sem működött hatékonyan. Antonio Gerona tunéziai szövetségi kapitány a 19. percben időt kért, mert Székely Márton védéseire és a gyors ellenakciókra alapozva a magyarok négygólos sorozatot hoztak össze. Az észak-afrikaiak játékán mindkét kapu előtt látszott, hogy jól felkészültek ellenfelükből, és a szünetben csupán két gól volt a hátrányuk (16–14).

A második felvonás elején a magyarok több mint hat percig nem kaptak gólt, és a meccs háromnegyedénél már hat találattal vezettek, mert védekezésben és támadásban is pontosabbá, hatékonyabbá váltak. Ráadásul, mivel Székely Márton kiválóan védett, az ellenfél lövői elbizonytalanodtak, és számos ziccert hibáztak.
A hajrá hektikus játékot hozott, de az észak-afrikaiak nem tudtak közelebb kerülni a magyar válogatotthoz, amely taktikailag remek második félidőt produkált. A két együttes hetedik egymás elleni meccsén – egy tunéziai siker és egy döntetlen mellett – az ötödik magyar győzelem született.

 

 

A magyar együttes két győzelemmel, két döntetlennel és egy vereséggel zárta a csoportkört Koppenhágában, a középdöntőben szombaton 25–22 arányú vereséget szenvedett az olimpiai bajnok Dániától, szerdán 19 órától pedig az előző világbajnokságon ezüstérmes Norvégia csapatával találkozik. A középdöntő-csoportok első és második helyezettje az elődöntőbe jut, a harmadik az ötödik helyért, a negyedik pedig a hetedik helyért játszhat. A magyar csapat már nem juthat elődöntőbe.

Eredmények:
* I. csoport: Franciaország–Spanyolország 33–30, Németország–Izland 24–19, Brazília–Horvátország 29–26
* II. csoport: Tunézia–Svédország 23–35, Dánia–Magyarország 25–22, Magyarország–Tunézia 26–21.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 1908
szavazógép
2019-01-21: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Kiértékelő és sorshúzás
Megkövült élet című keresztrejtvény-sorozatunk kiértékelőjét január 22-én, kedden 17 órától tartjuk Sepsiszentgyörgyön a Park vendéglőben. Várunk minden hűséges rejtvényfejtőt és érdeklődőt, hogy a szerzőkkel, Kisgyörgy Zoltánnal és Forrai Tiborral együtt értékeljük az elmúlt év sorozatának tanulságait. Nem marad el a sorshúzás sem, amelynek során leghűségesebb rejtvényfejtőink értékes könyveket, Háromszék-előfizetést, vásárlási utalványokat nyerhetnek. Közreműködik Gazda Zoltán színművész.
2019-01-21: Sport - :

Hosszú és Verrasztó sikere Antwerpenben (Úszás)

Hosszú Katinka és Verrasztó Dávid is nyert egy-egy aranyérmet az Antwerpenben rendezett nagymedencés úszóverseny vasárnapi napján.