Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

A pápa klikkelése

2019. január 22., kedd, Magazin

Egy klikkeléssel személyes profilt nyitott magának Ferenc pápa egy imaportál új okostelefonos alkalmazásán az apostoli lakosztály Szent Péter térre néző ablakában vasárnap délben.

Ferenc pápa szokásos vasárnap déli beszédét mondta, amikor egy pap táblagépet nyújtott felé. Az egyházfő egy klikkeléssel megnyitotta a nevére szóló oldalt. Így mutatta be a katolikus egyházfő a Click To Pray (klikkelés imádkozáshoz) elnevezésű honlapot, amely bármelyik okostelefonra letölthető. Ferenc pápa minden hónapban megjelöli, milyen imára kéri meg a hívőket, és az alkalmazást használók is javasolhatnak imatémát, egyenesen az egyházfő profilján. Ferenc pápa elsősorban a fiatalokat buzdította csatlakozásra, emlékeztetve, hogy a Vatikán a héten közli a tömegtájékoztatás világnapjára szánt pápai üzenetet, amelynek központi témája idén a közösségi kommunikáció és az emberi közösség kapcsolata lesz. „Az internet és a közösségi média korunk forrásai, lehetőséget adnak a többiekkel való együttlétre, értékek és tervek megosztására, közösséghez való tartozásra” – mondta a pápa. A hálózat az imában is segítheti a közösségeket, hogy az együttlétet ima is kísérje. Hangsúlyozta, ez a célja a Panamában január 22. és 27. között esedékes Ifjúsági Világtalálkozónak, amelyre az egyházfő is elutazik.

Az internet világához a pápák közül elsőként II. János Pál csatlakozott. A Vatikán hivatalos honlapját 1995 karácsonyán nyitották meg. Akkor 300 ezren léptek be rá az egész világból. II. János Pál először 2001 novemberében klikkelt, amikor interneten küldte el üzenetét az ausztráliai püspöki szinódusra. Ferenc pápa hivatalos, kilencnyelvű Twitter-fiókját ma több mint 47 millióan követik.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?







eredmények
szavazatok száma 264
szavazógép
2019-01-22: Gazdakör - Incze Péter:

Pályázati kiírások az év elején

A Vidéki Beruházásokat Kifizető Ügynökség megyei hivatalának igazgatónőjénél, Cătălina Savinnál érdeklődtünk a közeljövőben várható pályázati kiírásokról. Az igazgató elmondása szerint az év első három hónapjában az országos ügynökség újabb intézkedések pályázhatóságát fogja elindítani, a teljes keretösszeg 445,8 millió euró lesz.
2019-01-22: Magazin - :

Szabálytalankodott a brit uralkodó férje

Rendőrségi intésben részesült a brit uralkodó férje, aki alig két nappal meglehetősen súlyos autóbalesete után biztonsági övének becsatolása nélkül vezette új járművét.