May nem változtat

2019. január 22., kedd, Világfigyelő

Theresa May brit miniszterelnök tegnap közölte, hogy nem támogatja sem az újabb népszavazás kiírását a brit EU-tagságról, sem annak a március végi határidőnek a kiterjesztését, ameddig a jelenlegi törvény alapján Nagy-Britanniának ki kell lépnie az Európai Unióból.

May tegnap délután a londoni alsóházban ismertette a kormány válaszát arra, hogy a képviselők a múlt héten példátlan, 230 fős többséggel elutasították a brit EU-tagság megszűnésének (brexit) feltételrendszerét tartalmazó, az EU-val novemberben elért megállapodást. A kormányfő a megállapodás legsúlyosabban bírált eleméről, az ír–északír határellenőrzés visszaállításának elkerülésére szolgáló tartalékmechanizmusról (backstop) csak annyit mondott, hogy a héten folytatja egyeztetéseit erről a kérdésről az alsóházi frakciókkal, és e megbeszélések eredményeit az EU elé terjeszti. * Theresa May tegnapi bejelentése szerint az eddigi tervekkel ellentétben ingyenes lesz a Nagy-Britanniában élő külföldi EU-állampolgárok számára a brit EU-tagság megszűnése utáni időre szóló tartós letelepedési engedély kérelmezése, és akik már befizették a díjat, visszakapják pénzüket.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1370
szavazógép
2019-01-22: Világfigyelő - :

Koszovó megkezdte a hadsereg megalakítását

Koszovó hivatalosan is elkezdte a biztonsági szervek hadsereggé alakítását tegnap: a biztonsági szervekért felelős minisztérium épületének homlokzatán lecserélték a feliratot, s az új tábla szerint mostantól ott a koszovói védelmi minisztérium található – számolt be az eseményről a koszovói közszolgálati televízió.
2019-01-22: Világfigyelő - :

Magyar–bajor barátság

Levélben gratulált Orbán Viktor miniszterelnök Markus Södernek, a Bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnökévé történt megválasztásához – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke tegnap.