Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Módosítaná a tanévet

2019. január 23., szerda, Belföld

Úgy kellene módosítani az iskolai év struktúráját, hogy az első félév ne szakadjon két részre – közölte tegnap Ecaterina Andronescu oktatási miniszter.

  • Fotó: dcnews.ro
    Fotó: dcnews.ro

A tárcavető szerint sok szülő támogatná az elképzelést. A módosítás szerint az első félév a téli vakációig tartana. Jelenleg a háromhetes téli vakációt három hét oktatás követi, amely alatt lezárják az első félévet, és ez – állítja a miniszter – sokszor nehézséget okoz. „Egy olyan megoldásra gondoltunk, amelyben a vakáció után a második félév kezdődne. Ebben az évben semmi sem módosul, de felteszünk egy javaslatot a honlapra, lássuk, milyen reakciók lesznek, és azt követően hozunk döntést” – nyilatkozta. A tanügyminisztert meghallgatta Brüsszel­ben az Európai Parlament kulturális bizottsága annak kapcsán, hogy Románia tölti be az Európai Unió Tanácsának soros elnöki tisztségét.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 427
szavazógép
2019-01-23: Belföld - :

Kettős bírálat (Perújítási rendelet)

Az Európai Bizottság (EB) és Klaus Iohannis államfő is bírálta tegnap a kormányt, amiért sürgősségi rendelettel akar jogalapot teremteni a legfelsőbb bíróság öttagú tanácsai által az utóbbi öt évben lezárt perek újratárgyalására.
2019-01-23: Belföld - :

Nem adják fel

A Szociáldemokrata Párt nem mondott le az amnesztiáról és közkegyelemről, és a büntetőjogot módosító sürgősségi rendeletet is elfogadja hamarosan a kormány – nyilatkozta hétfőn az alakulat főtitkára.