Elhalálozás

2019. január 28., hétfő, Elhalálozás

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a szeretett édesapa, nagyapa, testvér,
GÁL GHEORGHE,
a megyei útügy ­mérnöke
életének 72. esztendejében rövid betegség után elhunyt.
Temetése 2019. január 29-én 15 órakor lesz a szemerjai új ravatalozóháztól a régi temetőben.
Részvétfogadás a temetés előtt egy órával.
A gyászoló család
851

Elhalálozás
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a szeretett édesanya, nagymama, testvér, sógorasszony, keresztmama, anyós, komaasszony, anyatárs, szomszédasszony és rokon, a köpeci születésű
özv. VIRÁG IMRÉNÉ
szül. CSÍKI OLGA
életének 67., özvegységének 20. évében türelemmel viselt betegség után elhunyt.
Temetése 2019. január 28-án 14 órakor lesz a köpeci ravatalozóháztól.
Pihenése legyen csendes, emléke áldott.
A gyászoló család
800
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a száraz­ajtai születésű sepsiszentgyörgyi
özv. CUCIULĂȚEAN ­GIZELLA
85 éves korában elhunyt.
Temetése 2019. január 29-én, kedden 13 órakor lesz a vártemplomi ravatalozóháztól.
Részvétfogadás a temetés előtt egy órával.
Pihenése legyen csendes, emléke áldott.
A gyászoló család
4310040
Megemlékezés
Szolgálni fáradhatatlanul: ez a szeretet. A nagyság egy pillanat kérdése. A jóság egy élet munkája. Méltósággal emlékezem a ma három éve eltávozott Édes­anyámra, ­SZAKÁCS ILDIKÓ ­óvónőre.
Fia, Ernőke
797
Édes jó Istenünk, öleld át helyettünk, mert csak te tudod, hogy mennyire hiányzik nekünk. Áldd meg a földnek minden porszemét, amely takarja drága szerettünk sírhelyét. Kérünk téged, fogadd kegyelmedbe, s óvjad, féltsed, vigyázzál rá mindörökké. Szomorú szívvel emlékezünk a kézdialmási születésű sepsiszentgyörgyi
KOVÁCS JÓZSEFRE, aki ma hat hete hagyott itt örökre bennünket.
Pihenése legyen csendes, emléke áldott.
Három gyermeke
és azok családja
4310024
Egy pillanat volt, és megállt a szíved, melyben nem volt más, csak jóság és szeretet. A búcsúszó, amit már nem tudtál kimondani, elmaradt, de fájó emléked örökre megmarad. Fájó szívvel emlékezünk KISS ÁLMOS CSABÁRA halálának harmadik évfordulóján. Pihenése legyen ­csendes.
Szerettei
4310036
Telhetnek a napok, múlhatnak az évek, akik nagyon szerettek, nem felednek téged. Fájó szívvel emlékezünk
id. RÉTYI MIHÁLYRA, aki január 28-án két éve hagyott itt bennünket. Nyugalma legyen csendes, emléke áldott.
Szerettei
852

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 488
szavazógép
2019-01-28: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor

Humanitárius felhívás
Ismét összefogásra van szükség Erdővidéken. Ezúttal egy 26 éves ba­róti fiatalember, Molnár Attila budapesti műtétjének költségeire kellene összesen egymillió forintot, vagyis átszámolva mintegy 15 ezer lejt összegyűjteni. A határidő: 2019. február közepe. Molnár Attila 1992-ben született egy ritka, öröklött kórral, a Recklinghausen-szindrómának nevezett betegséggel. Már négyéves korától járják vele az orvosokat, s most már bal szemét is veszélyezteti. A Molnár család anyagi helyzete nem teszi lehetővé a műtét költségeinek fedezését, ezért fordultak a Gondviselés Segélyszervezethez segítségért.
2019-01-28: Gasztronómia - :

Leves: testünk-lelkünk tápláléka zimankó idején

A magyar konyha egyik népszerű, sokoldalú fogása a leves, mely különösen télen, fagyos napokon remek étek, lelket és gyomrot egyaránt melengető. Habár az év ezen időszakában a zöldség- és gyümölcsválaszték szerényebb, érdemes különböző alapanyagokkal próbálkozni, új recepteket is kipróbálni, hogy szervezetünk megfelelő tápanyagokhoz jusson. Télen általában sűrűbb, gazdagabb leveseket készítünk, de érdemes olyan hozzávalókkal is próbálkozni, melyeket korábban nem levesekhez használtunk, esetleg új ízekkel, fűszerekkel is kísérletezni. Számomra az ebéd elképzelhetetlen egy finom leves nélkül, és ha választanom kell, szívesebben kanalazom a gőzölgő levest akár a második fogás helyett is. Ezúttal kevésbé ismert recepteket próbáltam összegyűjteni, mellettük családi kedvenceket, és külföldi utazásaim során megkedvelt hozzávalókból is mutatok levesötletet. Igyekeztem az idénynek megfelelő alapanyagokat választani, a gyökérzöldségek mellett ma már folyamatosan kapható friss zöldségeket, valamint hüvelyeseket is.