Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Magyar operatőröket jutalmaztakÚjabb díjat kapott Vargyasi Levente

2019. február 1., péntek, Közélet

Eredményesen szerepelt Vargyasi Levente sepsiszentgyörgyi rendező-operatőr, fotográfus a legjobb magyar operatőröket rangsoroló megmérettetésen. A Kovács László és Zsigmond Vilmos Operatőr Verseny dokumentumfilmes kategóriájában bizonyult a legjobbnak, rangos szakmai díját a Tehenesek című dokumentumfilm képi világával érdemelte ki – közölte a megyeháza sajtóirodája.

  • Vargyasi Levente (jobbról) Koltai Lajostól vette át az elismerést. Fotó: Egly Viktor/ HSC STÁBISKOLA
    Vargyasi Levente (jobbról) Koltai Lajostól vette át az elismerést. Fotó: Egly Viktor/ HSC STÁBISKOLA

Mint az MTI tudósítása rámutat, hat kategóriában osztották ki a második alkalommal megrendezett Kovács László és Zsigmond Vilmos Operatőr Verseny díjait csütörtökön Budapesten, a Pesti Vigadóban. A versenyen, amelyet a Magyar Operatőrök Társasága és a Magyar Operatőrök Iskolája együttműködésben a Sparks kamera- és lámpakölcsönző céggel rendezett meg, nagyjátékfilm, tévé-, dokumentum-, természet- és kisjátékfilm, valamint diákfilm kategóriában adtak át díjakat.

A dokumentumfilmek mezőnyében Vargyasi Levente Tehenesek című alkotása győzött. „Nagy elismerés számomra ez a díj, ugyanakkor visszajelzés, hogy jó úton járok. A dokumentumfilmet fontos kifejezőeszköznek tartom, a Tehenesek című filmünkkel egy már-már eltűnőfélben levő világot rögzítettünk” – fogalmazott a rendező-operatőr a díjkiosztót követően, aki azt is elmondta, jelenleg a cukorrépa-termesztés helyzetét feltáró dokumentumfilmen dolgozik. A dokumentumfilm vágója a bukaresti köztévé magyar adásának munkatársa, T. Bányai Péter, forgatókönyvét a szintén sepsiszentgyörgyi Fám Erika írta, zenéjét pedig Könczei Árpád szerezte. Az alkotást a Lakiteleki Filmfesztiválon és a bukaresti Docuart fesztiválon is díjazták, áll a megyeháza közleményében.

A Kovács László és Zsigmond Vilmos Operatőr Versenyen a Koltai Lajos rendező-operatőrből, Kende János operatőrből, Lajos Tamás operatőr-producerből, Káel Csaba rendezőből és Pados Gyula operatőrből álló zsűri döntött a díjakról, dokumentumfilm kategóriában 13 operatőr versenyzett. Novák Emil az általa 2004-ben alapított Aranyszem Fesztivált tavaly nevezte át a magyar operatőr iskola két kiemelkedő alkotójáról Kovács László és Zsigmond Vilmos Magyar Operatőr Fesztiválra.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 589
szavazógép
2019-02-01: Közélet - :

Rongálót kaptak el

Három parkoló autó visszapillantó oldaltükrét törte le egy ittas ember kedden késő este Szépmezőn.
2019-02-02: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor

Téli programajánlat
A téli sportok kedvelőinek Sepsiszentgyörgyön két korcsolyapálya és Sugásfürdőn két sípálya áll rendelkezésére, ezek a vakáció ideje alatt hosszabbított programmal működnek. A sugásfürdői sípályák megfelelő körülmények között hétfőtől csütörtökig 15–20, pénteken 15–21, hétvégén és vakációban 9–21 óráig működnek.