Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Amerikai futball, NFLHatodszor bajnok a New England

2019. február 5., kedd, Sport

A New England Patriots nyerte az NFL nagydöntőjét, az 53. Super Bowlt, miután 13–3-ra legyőzte a Los Angeles Rams együttesét.

Az atlantai összecsapás a Super Bowlok történetének legkevesebb pontjával záruló mérkőzését hozta. A Patriots hatodik bajnoki címét szerezte, ezzel utolérte a Pittsburgh Stee­lerst az örökrangsor élén. Hatodik bajnoki címét ünnepelte az irányító Tom Brady, ő viszont az első játékos, aki az NFL-ben ilyen sikerszériát tudhat magáének. A döntő legértékesebb játékosának járó címet (MVP) Julian Edelman érdemelte ki.

A New England vezethette az első támadást, és a futójátékokkal jól is haladt előre, a kilencedik nagydöntőjén szereplő Tom Brady azonban rögtön az első passzából eladta a labdát. A következő támadássorozat végén már pontokat szerezhetett volna a Patriots, de Stephen Gostkowski 46 yardról mellé rúgta me­zőnygólkísérletét.

A második negyed elején megszerezte a vezetést a New England: Gostkowski 42 yardról már nem hibázott. Az egész első félidőben a védelmek játszották a főszerepet, így a nagyszünetig nem is változott az eredmény (3–0). A Rams első valamirevaló támadását a harmadik negyed közepén vitte végig, de be kellett érnie Greg Zuerlein 53 yardos mezőnygóljával.

A negyedik negyed elején is a védelmek domináltak, majd hosszú idő után Brady remek passzokkal juttatta el a támadókat a gólvonalig, onnan pedig a futó Sony Michel megszerezte a mérkőzés első touchdownját. A Rams az egyenlítés reményében támadhatott, jól is haladt előre, de Jared Goff 4 perc 17 másodperccel a vége előtt eladta a labdát. A hátralevő időben a Patriots futásokkal mezőnygól­távolságig jutott, Gostkowski pedig 41 yardról berúgta, amivel bebiztosította a győzelmet.

Hozzászólások
Szavazás
Önk kire szavaz az elnökválasztás második fordulójában?
eredmények
szavazatok száma 196
szavazógép
2019-02-05: Sport - :

Weekend Kupa (Sakk)

Vasárnap a Szent György Lovag Sakk Klub és a Kovászna megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság közös szervezésében került sor a sakk Weekend Kupa harmadik kiírására.
2019-02-05: Magazin - :

Bukovinai székely bál Bonyhádon

41. alkalommal rendezték meg szombaton a székely bált Bonyhádon a Vörösmarty Mihály Művelődési Központban. A hagyományőrzés fejlődését mutatja, hogy a bonyhádi székely bálon évente több mint ötszázan vesznek részt. A rendezvényre Borszékről, Bonyhád testvérvárosából is érkezett csoport.