Pusztít a villám

2008. augusztus 20., szerda, Közélet

A hétfői erős idő nem kímélte Háromszéket, Barátoson, Teleken és Szentkatolnán is villámcsapás miatt ütött ki tűz. Az első riasztást kora reggel Barátosról kapták a tűzoltók: egy pajtába csapott bele a villám, a teleki és a kovásznai önkéntesek mellett a sepsiszentgyörgyi hivatásosok két autóval mentek oltani. Leégett az építmény tetőzete s a benn tárolt 7,5 tonna széna.

Néhány óra múlva ismét épületbe csapott a villám Barátoson, ezúttal fél öl fa és két tonna széna semmisült meg a lángokban. Aztán délután Teleken is kigyulladt egy csűr a villámcsapástól, a szentgyörgyi tűzoltóknak és a helybeli, illetve kovásznai önkénteseknek a falu lakóival hosszú órákon át kellett a lángokkal küszködniük, míg el tudták oltani, megóvva így szomszédos épületeket a tűztől. Szentkatolnán ugyancsak hétfőn pajtába csapott a villám, ott a kézdivásárhelyiek siettek a helyi, jól felszerelt önkéntes alakulat segítségére, az építmény tetőszerkezetén kívül a benn tárolt takarmány is megsemmisült.

Hozzászólások
Szavazás
Mely párt jelöltjeit támogatja a vasárnapi önkormányzati választáson?eredmények
szavazatok száma 105
szavazógép
2008-08-20: Közélet - Iochom István:

Burgonyanap Kézdivásárhelyen

Tegnap Kézdivásárhelyen a burgonyakísérleti állomás farmján nyílt gazdanapot tartottak, melyen több mint ötven megyénkbeli termesztő volt jelen. Az eseményen dr. Viorel Morărescu mérnök, az Országos Mezőgazdasági Szaktanácsadó Ügynökség vezérigazgatója is részt vett.
2008-08-20: Sport - Áros Károly:

A tizenegyedik versenynap (Peking, 2008)

Imételten a triatlonisták — köztük Kuttor Csaba — ébresztettek. Csaba remek úszó, s ezt igazolta is, a vízből kilencedikként jött ki, s pattant kerékpárra, ami viszont nem erőssége. Vissza is esett annak rendje s módja szerint a 47. helyre. Innen felfutni a dobogóra még a tízezres olimpiai bajnoknak, az etióp Bekelének sem sikerülne. Az érmek sorsa a futás utolsó nyolcszáz méterén dőlt el, amikor a német Frodeno atlétára jellemző hajrával befogta az élen haladó Whitfieldet és Docchertyt.