Sok a fogyasztóvédelmi vétség

2008. augusztus 20., szerda, Közélet

A megvizsgált kereskedelmi egységek több mint 90 százalékát büntette meg az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság a június második felében végrehajtott ellenőrzésekkor. Az ellenőrök elsősorban az élelmiszerek tárolásában találtak hiányosságokat, a megbírságolt személyek ugyanis nem tartották be a magas hőmérséklet esetén szükséges előírásokat. A fogyasztóvédelmi hatóság országos szinten az élelmiszerek minőségét, tárolását, csomagolását és áruba bocsátásának módozatait vizsgálta meg.

Az 1220 ellenőrzött kereskedelmi egységből 1116-an nem tartották be a követelményeket. A több mint 111 tonna élelmiszer majdnem felét (54 tonnát) nem megfelelő környezetben forgalmazták. A vétkesek közül 941 egységet 212 400 lej értékű bírsággal büntettek, 175 esetben pedig figyelmeztettek.

Hozzászólások
Szavazás
Mely párt jelöltjeit támogatja a vasárnapi önkormányzati választáson?eredmények
szavazatok száma 105
szavazógép
2008-08-20: Sport - Áros Károly:

A tizenegyedik versenynap (Peking, 2008)

Imételten a triatlonisták — köztük Kuttor Csaba — ébresztettek. Csaba remek úszó, s ezt igazolta is, a vízből kilencedikként jött ki, s pattant kerékpárra, ami viszont nem erőssége. Vissza is esett annak rendje s módja szerint a 47. helyre. Innen felfutni a dobogóra még a tízezres olimpiai bajnoknak, az etióp Bekelének sem sikerülne. Az érmek sorsa a futás utolsó nyolcszáz méterén dőlt el, amikor a német Frodeno atlétára jellemző hajrával befogta az élen haladó Whitfieldet és Docchertyt.
2008-08-20: Közélet - x:

Kullancsveszély Hargita megyében

Bachner István, a Hargita megyei kórház igazgatója szerint az utóbbi tíz napban nyolc beteg érkezett agyhártya-gyulladásos tünettel, miután kullancs csípte meg őket. Az igazgató szerint a fertőzöttek száma ennél is nagyobb lehet, mivel a legtöbben otthon kezeltetik magukat. A legtöbb beteget alsó végtagjaikon csípték meg a kullancsok, voltak azonban olyan páciensek is, akiknek a hátukon, valamint a nyakukon fedeztek fel csípésnyomokat vagy a betokosodott kullancsot.