Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Posztnatális kórházi képzés

2019. február 7., csütörtök, Belföld

A posztnatális kórházi képzés kötelezővé tételéről szóló törvénytervezetet is elfogadott tegnap hallgatólagosan a szenátus. A jogszabályjavaslat kötelezővé tenné, hogy a baba megszületését követően a szülészeten tartsanak egy képzést a szülőknek vagy gyámszülőknek az alapvető csecsemőgondozási tudnivalókról.

A kezdeményezés célja az indítványozók szerint az újszülött-halálozás kockázatának, valamint a csecsemő nem megfelelő gondozásából eredő egészségügyi kockázatok csökkentése. A képzést a kórház vezetősége által kijelölt orvosnak vagy egészségügyi asszisztensnek kell tartania, és kötelező módon ki kell térnie a megrázott baba szindrómával (SBS) járó kockázatokra, a félrenyelés esetén alkalmazandó Heimlich-manőverre, a fulladásos balesetek elkerülését célzó alapvető intézkedésekre, a csecsemők nem megfelelő utaztatásával járó kockázatokra, a láz esetén javasolt teendőkre és az első életévben esedékes oltásokra.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 1140
szavazógép
2019-02-07: Belföld - :

Vége a speciális nyugdíjaknak?

Hallgatólagosan elfogadta tegnap a szenátus azt a törvénytervezetet, amely egyebek mellett megszünteti a parlamenti képviselők és hivatalnokok, diplomaták és a nép ügyvédje intézményének alkalmazottjai számára biztosított speciális nyugdíjakat.
2019-02-07: Világfigyelő - :

Békülne Trump a demokratákkal

Kompromisszumkereső elnöknek próbálta magát mutatni évértékelő beszédében Donald Trump, de a határfal kérdésében azt kéri, hogy fogadják el az ő álláspontját.