Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Tisztogatás az adóhivatalnál

2019. február 11., hétfő, Belföld

Egyszerre 19 vezető pozícióban levő személyt menesztett Mihaela Triculescu, az Országos Adóhatóság igazgatója – derült ki az intézmény közleményből.

A jelentős pénzösszegek behajtásáért felelős Országos Vámhatóság a vezetőségét tizedelte meg, a főigazgatóságnál egy, a regionális igazgatóságoknál három ügyvezető igazgatót bocsátottak el, de öt adóhivatal vezetőjének és egy helyettesnek is távoznia kell, és búcsúzott posztjától kilenc határátkelőnél működő vámhivatal vezetője is. Az adóhivatal közleményében eléggé elvont, nehezen értelmezhető szöveggel indokolja a menesztéseket. Emlékeztet, hogy a hatóság fő feladata az adók és illetékek beszedése mellett felvenni a harcot az adócsalás ellen, arról azonban nem esik szó, hogy a menesztett főnököket adócsalással vagy más korrupciós bűncselekménnyel gyanúsítanák.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a koronavírus miatt elrendelt hatósági intézkedésekről?
eredmények
szavazatok száma 2268
szavazógép
2019-02-11: Belföld - :

Még terjed az afrikai sertéspestis

Tizenkilenc megye 298 településén 1127 afrikaisertéspestis-gócot tartanak nyilván – közölte az Országos Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Hatóság.
2019-02-11: Világfigyelő - :

Orbán Viktor évértékelője: A magyarok ismét hisznek a jövőjükben

Sem a harmadik kétharmadot, sem a kiemelkedő gazdasági növekedést nem adták ajándékba, Magyarország mindkettőért keményen megdolgozott – mondta Orbán Viktor miniszterelnök tegnap Budapesten. A Várkert Bazárban tartott évértékelő beszédében a kormányfő kiemelte: mély összefüggés van a politika és gazdaság között, az eredmények sosem a vakszerencsének köszönhetők. Felidézte, 2009-ben, a baloldali kormányzás vége felé közös vagyonunkat, tartalékainkat és a jövő lehetőségeit is felélték.