Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Teremlabdarúgás, Román KupaNehéz mérkőzés előtt a KSE Futsal

2019. február 11., hétfő, Sport

Ma 17 órától nehéz mérkőzés vár a másodosztályos KSE Futsal együttesére, amely a teremlabdarúgó Román Kupa nyolcaddöntőjében az élvonalbeli pontvadászatban érdekelt Galaci United csapatát látja vendégül a kézdivásárhelyi sportcsarnokban. A délutáni találkozón Daniel Vasile Pop és Marius Trasca (mindketten Piteşti-ről) fújja a sípot.

  • Tofán Levente felvétele
    Tofán Levente felvétele

Az alakulatok legutóbb a 2016–2017-es I. ligás idényben találkoztak, amikor is a céhes városbeliek mindkét meccsüket elvesztették a Duna-partiakkal szemben: az odavágók első fordulójában a kék-fehérek hazai környezetben 4–1 arányban maradtak alul, a galaci visszavágót pedig 4–0-ra veszítették el. Azóta sok víz lefolyt Torja patakán, a kézdivásárhelyi csapat pedig a második szezonját tölti a II. ligában, a United pedig az élvonal egyik meghatározó gárdájává nőtte ki magát.

A másodosztály második legjobb támadásával rendelkező KSE Futsal a pontvadászat előző körét győzelemmel zárta, miután 24–3-mal egyszerűen kiütötte a Segesvári Pro-Tineret együttesét. A háromszéki csapat további mérlege négy győzelem, egy döntetlen és két vereség (16 pont és harmadik hely), s a Galaci United 2 együttesétől 7–3-ra kapott ki a bajnokság 6. fordulójában.

Az I. liga második helyén álló galaci gárda az élvonal 14 fordulójából 11 mérkőzést nyert meg (ebből a szempontból a mezőny legeredményesebb csapata), a 31 pontos hozománya további egy döntetlenből és két vereségből állt össze. A KSE Futsal mai vendégei az első osztály legutóbbi körében a listavezető Dévai Autobergamo otthonában léptek pályára, ahol 2–1-es vereséget szenvedtek. A küzdelemsorozat harmadik legjobb offenzívájával rendelkező galaci fiúk védekezése is kiváló, hiszen eddig csak 31 gól engedtek ellenfeleiknek. A papírforma egyértelműen a Galaci United mellett szól, de ennek ellenére bíznunk kell Gazda József tanítványaiban, akik bármikor okozhatnak meglepetést. Hajrá, fiúk és hajrá, KSE Futsal!

A nyolcaddöntők nyitó­mérkőzésén kisebb meglepetés született, miután a Csíkszeredai Imperial Wet hazai környezetben 6–2 arányban győzött az elmúlt idényben bajnokságot és kupát nyert Temesvári Informatika ellen. A további eredmények: Gyergyószentmiklósi Inter–Gloria Buzău 2–4, Kereszthegy–Futsal Ceahlăul Piatra Neamț 5–6, Bukovina Vîcov–FK Székelyudvarhely 6–12, Kolozsvári Clujana–Dévai Autobergamo 4–12, Fortius 2014 Buzău–Dunărea Călărași 1–12, Marosvásárhelyi VSK–Jászvásári Poli Futsal 6–1. (tibodi)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 605
szavazógép
2019-02-11: Sport - Tibodi Ferenc:

Célunk, hogy győzzünk a bajnokságban és a kupában (Női kosárlabda)

A szlovák Piešťanské Čajky csapatától érkezett hozzánk a 24 esztendős Angelika Slamová, aki mostanra már a Sepsi-SIC egyik meghatározó játékosa lett. A Nemzeti Liga eddigi tizenhat mérkőzéséből tizennégyben kapott lehetőséget, míg az Európa-kupában mind a hat meccsén pályára küldte őt edzője, Zoran Mikes. Dobóhátvédként gyorsaságával hívta fel magára a figyelmet, ám ha szükséges, irányítóként is megállja a helyét. Bevallása szerint jól érzi magát Sepsiszentgyörgyön, annak ellenére is, hogy az elején nehéz volt. „A Sepsi-SIC az első külföldi csapatom, és bár erősen nagy a honvágyam, ennek ellenére jól vagyok. Nagyon szeretem a csapattársaimat, akik igen sokat segítenek nekem, jóban-rosszban ott vannak mellettem, és roppant örvendek annak, hogy ilyen közegbe kerültem” – nyilatkozta a Dunaszerdahelyen született felvidéki kosárlabdázó, akivel pénteken egy tea és kapucsínó mellett beszélgettünk.
2019-02-11: Sport - :

Vb-bronzzal zárta pályafutását Lindsey Vonn (Alpesi sí, világbajnokság)

Ilka Štuhec címét megvédve nyerte a női lesiklást a svédországi Arében zajló alpesi világbajnokságon, míg Lindsey Vonn bronzéremmel fejezte be karrierjét. A 28 éves szlovén síző 23 századdal bizonyult gyorsabbnak az ezüstérmes svájci Corinne Suternél és közel fél másodperccel Vonn-nál. A tegnapi futamot rövidített pályán rendezték meg a köd és az erős szél miatt.