Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Közbeszerzés-könnyítés

2019. február 20., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

A községek a támogatási forrás megjelölése nélkül, halasztó hatályú záradékkal is kiírhatnak közbeszerzéseket – jelentette ki a megbízott fejlesztési miniszter tisztséget is betöltő Eugen Teo­dorovici pénzügyminiszter a Romániai Községek Egyesületének 22. közgyűlésén.

  • Forrás: newmoney.ro
    Forrás: newmoney.ro

A fejlesztési minisztérium hivatalos értesítést küld minden polgármesteri hivatalnak, amely tartalmazni fogja a halasztó hatályú záradéknak a formáját. Ez lesz a biztosítéka annak, hogy a polgármesterek az odaítélési szerződést csak azt követően írhatják alá, hogy rendelkezésre áll a beruházáshoz szükséges forrás – közölte a miniszter, aki arra is emlékeztetett, hogy a 2018/114-es kormányrendelet értelmében a községi polgármestereknek már nem kell láttamoztatniuk az összeállított dokumentációt az Országos Közbeszerzési Ügynökséggel. Ugyanakkor kifejtette, hogy a szegényebb megyék több pénzt fognak kapni úthálózatuk modernizálására, mint a gazdagok.

Hozzászólások
Szavazás
Kire szavaz a május 26-i EP-választáson?


eredmények
szavazatok száma 573
szavazógép
2019-02-20: Pénz, piac, vállalkozás - :

Román–moldovai gázvezeték

Elkezdődött a Moldovai Köztársaságban a román–moldovai gázvezeték megépítésének második szakasza, amely a moldovai Ungheni és Kisinyov között létesül – jelentette be a Transgaz.
2019-02-20: Pénz, piac, vállalkozás - :

Vény nélküli szerek piaca

Közel tizenöt százalékkal növekedett tavaly az orvosi előírás nélkül vásárolható gyógyszerek, élelmiszer-kiegészítők és gyógyászati eszközök forgalma.