Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Módosítanák

2019. február 20., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Az energetikai miniszter egy év halasztást kért a hírhedt 114-es sürgősségi kormányrendelet által előírt, az energetikai cégekre kivetett plusz adó bevezetése kapcsán.

  • Forrás: Ziare.com
    Forrás: Ziare.com

Az üzleti forgalom két százalékát jelentő adót az energetikai cégeknek kellene befizetniük az államkasszába. Doru Vișan szerint szükség van az egy év haladékra, hogy elemezni lehessen az új adó hatását. Korábban  Călin Popescu-Tăriceanu szenátusi elnök is jelezte, hogy a kormányfővel elemezték a helyzetet és a plusz adó kivetése túlzás, valószínűleg lemondanak róla, a pénzügyminiszter pedig szintén a sürgősségi kormányrendelet lehetséges módosítását helyezte kilátásba.

Hozzászólások
Szavazás
Kire szavaz a május 26-i EP-választáson?


eredmények
szavazatok száma 573
szavazógép
2019-02-20: Pénz, piac, vállalkozás - :

Vény nélküli szerek piaca

Közel tizenöt százalékkal növekedett tavaly az orvosi előírás nélkül vásárolható gyógyszerek, élelmiszer-kiegészítők és gyógyászati eszközök forgalma.
2019-02-20: Belföld - :

Kedvező feltételek a kisebbségi oktatásnak (Másodszor is megszavazták)

A szenátus ügydöntő házként másodszor is megszavazta azt a jogszabályt, amely előírja, hogy a nemzeti kisebbségek anyanyelvén működő osztályokat csak az oktatási minisztérium kisebbségi államtitkársága, a Nemzeti Kisebbségi Tanács oktatási szakbizottsága vagy az illető kisebbség parlamenti képviseletét ellátó szervezet jóváhagyásával lehet átszervezni vagy megszüntetni – közölte tegnap az RMDSZ.