Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

AsztaliteniszNem talált legyőzőre a Sepsi-SIC

2019. február 25., hétfő, Sport

Február 22. és 24. között a háromszéki asztalitenisz-alakulatok az országos B-osztályos csapatbajnokság visszavágóin tették próbára magukat. A férfiaknál a Sepsi-SIC együttese Medgyesen, a nőknél a kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK csapata Moineşti-en ragadott ütőt.

  • A Sepsi-SIC asztalitenisz-csapata
    A Sepsi-SIC asztalitenisz-csapata

Az Andrei Bîrlan, Laurenţiu Bîrlan, Simon Teodor, Ștefan Moldoveanu és Kocsis Balázs alkotta Sepsi-SIC remek formában játszotta végig a háromnapos megmérettetést, sorra bedarálva Focșani, Călăraşi, Székelyudvarhely, a Bukaresti ACTT, a Bukaresti TTT és Beszterce együtteseit. A megyeszékhelyi csapat fölényét jelzi, hogy mind a hat mérkőzésen 5–0 arányban diadalmaskodtak, így a visszavágón is első helyen végeztek. A hetedik ellenfél, Kolozsvár nem jelent meg. Összetettben maximális, 14 győzelemmel az élen zárták a sorozatot, és várják az áprilisban esedékes, feljutásért vívott párbajt Medgyes ellen, amely oda-vissza vágós rendszerben zajlik majd. Kocsis Balázs elmondta, a korábbi szuperligás csapat egyértelmű célja a feljutás az A-osztályba.

A Mike Boróka, Téglás Andrea, Oláh Kriszta és Farkas Yvett alkotta Nagy Mózes SK számára már nem ment ilyen jól a játék, Kerekes Barnabás tanítványai két győzelem mellett öt vereséget szenvedtek el. A felső-háromszéki asztaliteniszezőket Buzău 5–1, a Slatina II. 5–2, Marosvásárhely és Újszentes 5–3, valamint Medgyes 5–0 arányban múlta felül, azonban a kézdivásárhelyi sportolók 5–0-ra legyőzték az FC Argeş Piteşti csapatát és 5–4-re Slatina I. együttesét. A Nagy Mózes SK összetettben a hetedik lett, ez azt jelenti, hogy a fiatal gárda a kiesés elkerüléséért a hatodik helyen végzett Slatina ellen küzdhet oda-vissza vágós rendszerben szintén áprilisban. A céhes városiak valószínűsíthetően hazai környezetben kezdik a párharcot, és mindent megtesznek a bennmaradás kiharcolásáért. (miska)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 1136
szavazógép
2019-02-25: Sport - Tibodi Ferenc:

Hobbijuk révén zászlóvivői lettek az újszerű sportnak (Floorball)

Február 16-án a megyeszékhelyi Sepsi Aréna adott otthont a Romániai Floorball Liga újabb fordulójának. A már két idénye zajló pontvadászat mostani kiírásának ez volt a harmadik fordulója, a mezőnyben pedig megtaláljuk a sepsiszentgyörgyi Pro Sepsi Floorball Team csapatát is. A háromszékiek két székelyudvarhelyi, egy marosvásárhelyi és egy csíkszeredai együttessel harcolnak a bajnoki címért. „Mi vagyunk a legújabb csapat a ligában, eddig csak két mérkőzést sikerült megnyernünk, azonban a fiataloknak fejlődési, előrelépési lehetőséget biztosít, és egyúttal képviselhetik Sepsiszentgyörgyöt. Kevés székelyföldi városnak van floorballcsapata, de nekünk már van, és mi ott vagyunk” – nyilatkozta érdeklődésünkre Nemes Előd, a Pro Sepsi Floorball Team játékos-elnöke, akivel a hazai rendezésű torna apropóján beszélgettünk a vidékükön egyre nagyobb népszerűségnek örvendő floorballról.
2019-02-25: Sport - :

Mindkét tornán harmadik a zöld-fehér mezes csapat (Kosárlabda)

A Sepsi-SIC a szombati és vasárnapi tornán is a harmadik helyen végzett a Sepsi Arénában rendezett három-három elleni női Román Kupában. A zöld-fehér mezesek a kilencedik és a tizedik fordulóban is az elődöntőig meneteltek, ahol első nap a Szatmárnémeti VSK, második nap pedig a FCC ICIM Arad múlta felül őket. A Kézdivásárhelyi SE mindkét nap a negyeddöntőben búcsúzott, így szombaton a nyolcadik, vasárnap pedig a hetedik helyen zárt.