Iskolás sportElmaradt az újabb címvédés, nyert a Mikó

2019. március 4., hétfő, Sport

A Székely Mikó Kollégium sikerével ért véget az iskolás minifocitorna, a Berde Kupa tizenkettedik kiírása, miután a sepsiszentgyörgyi tanintézmény együttese a viadal döntőjében 5–0-ra verte a címvédő és az utolsó három alkalommal győztes kiskunhalasi II. Rákóczi Ferenc Katolikus Mezőgazdasági, Közgazdasági, Informatikai Szakközépiskola és Gimnázium csapatát. A több mint egy évtizedes múltra visszatekintő nyolccsapatos megmérettetés szervezője a megyeszékhelyi Berde Áron Közgazdasági és Közigazgatási Szakközépiskola.

A kupa nyitányában a mikós csapat a csoportkör első mérkőzésén 5–2-re verte a házigazda Berde együttesét, majd második pénteki meccsén 2–2-es döntetlent játszott a Mihai Viteazul Főgimnázium együttesével. A későbbi győztes alakulat a második játéknapot is remivel kezdte, miután 3–3-t játszott a Puskás Tivadar Szakközépiskola alakulatával. Az elődöntőben a Református Kollégium gárdájával találkoztak, és a „házi” párharcot 4–1-re nyerték meg, amivel bejutottak a Berde Kupa döntőjébe.

A fináléban azzal a II. Rákóczi csapatával találkoztak, amely három győzelemmel zárta a csoportkört, az elődöntőben pedig 2–0-s eredménnyel a Mihai gárdáján lépett túl. A szombat kora délután lejátszott nagydöntő roppant egyoldalúra sikeredett, hiszen a szentgyörgyi fiúk kapott gól nélkül 5–0-ra győzték le magyarországi ellenfeleiket. A harmadik helyért kiírt mérkőzésen a Refi csapata a Mihai együttesével mérte össze erejét, a bronzérem pedig a refis fiúk nyakába került, miután 3–1-re nyerték meg a kisdöntőt.

A végeredmény: 1. Székely Mikó Kollégium, 2. II. Rákóczi Ferenc Katolikus Mezőgazdasági, Közgazdasági, Informatikai Szakközépiskola és Gimnázium, 3. Református Kollégium, 4. Mihai Viteazul Főgimnázium...

A torna legjobb kapusának járó díjat Lőrincz Alpár (Székely Mikó Kollégium), a legjobb mezőnyjátékosának járó elismerést Bagoly Bence István (Mikó) kapta meg, míg a tizenkettedik Berde Kupa gólkirálya a szintén mikós Rab Andor lett. A szervezők Lupuly Ulrikot választották meg a legjobb berdés játékosnak, míg Viola Máténak ítélték oda a legjobb külföldi labdarúgónak járó díjat. A viadalon Vass Levente Emlékdíjjal jutalmazták meg a leglelkesebb csapatot, s az első alkalommal kiosztott dicséretet a Mikes Kelemen Líceum csapata kapta meg.

Az esemény támogatói: Bertis, Horváth Szerviz, Ária cukrászda, Kovács István, Ioan Arusoaie, Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság, Salvatore Egyesület. (tibodi)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Mitől tart leginkább az elhúzódó háború kontextusában?


eredmények
szavazatok száma 2323
szavazógép
2019-03-04: Sport - :

Sima győzelem a Nagyvárad vendégeként (Női kosárlabda, Nemzeti Liga)

A Kézdivásárhelyi SE együttese szombaton játszi könnyedséggel 23 pontos különbséggel, azaz 67–44-re diadalmaskodott a Nagyváradi MSC vendégeként a női kosárlabda Nemzeti Liga Sárga csoportjának 8. fordulójában. Ez volt a kék-fehér mezes céhes városbéliek idei tizedik győzelme, akik 30 ponttal a tabella 3. helyét foglalják el a Marosvásárhelyi VSK és a Bukaresti Rapid mögött.
2019-03-04: Sport - :

Papírforma-eredmények (Minifoci)

A papírformának megfelelően alakultak az eredmények a sepsiszentgyörgyi öregfiú minifoci-bajnokság tavaszi idényének első fordulójában, hiszen a jobban rangsorolt együttesek mindegyike győzni tudott.