Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Leforgatták Felméri Cecília első nagyjátékfilmjét

2019. március 9., szombat, Magazin

Befejeződött Felméri Cecília első nagyjátékfilmje, a Spirál forgatása a sződligeti horgásztónál. A thriller-elemeket tartalmazó, humorral finoman átszőtt lélektani dráma forgatása összesen 28 napig tartott. Az időjárás nagyban segítette a február végi munkát azzal, hogy a tó befagyott, és így lehetővé vált az eredeti elképzeléseknek megfelelően felvenni a történetet – olvasható az alkotók közleményében.

  • A főszerepekben Borbély Alexandra, Bogdan Dumitrache és Kis Diána Magdolna
    A főszerepekben Borbély Alexandra, Bogdan Dumitrache és Kis Diána Magdolna

A négy évszakon átívelő film szereplői az Oscar-jelölt, Aranymedve-díjas Testről és lélekről című film európai filmdíjas főszereplője, Borbély Alexandra, az Aranymedve-díjas Bogdan Dumitrache román művész és Kiss Diána Magdolna, akit az Örök tél, A nagy füzet és a Szelíd teremtés című alkotásokból ismerhet a közönség.
A film, amelyben egy furcsa háromszögtörténet bontakozik ki egy férfi és két nő között, az emberi kapcsolatokról, konfliktusokról, a változás nehézségeiről és az elengedésről szól.

Kiss Diána Magdolna a forgatással kapcsolatban így nyilatkozott: „Színészileg életem egyik legnagyobb kihívása volt egy éven keresztül hordozni magamban ezt a nagyívű szerepet. Gyakran fizikailag is nagyon megterhelő volt a munka, hisz hol nagy hidegben, hol nagy melegben, hol pedig állatokkal kellett együtt dolgozni. Mélyen hiszek ebben a filmben, mert a Spirál nagyon személyes alkotás, amelyben a lelkemnek egy olyan legbenső részét kellett megmutatnom, amelyet csak kevésszer és keveseknek szoktam.”

Felméri Cecília a kolozsvári Sapientia Egyetem Filmművészet, fotóművészet, média szakán adjunktus. Korábbi alkotásai – Boldogságpasztilla (rövidfilm, 2012), Végtelen percek (rövidfilm, 2011), Mátyás, Mátyás (animációs dokumentumfilm, 2010), Kakukk (rövidfilm, 2008) – számos rangos nemzetközi fesztiválra voltak hivatalosak, többek között Locarnóba, az Amerikai Filmintézet (AFI) fesztiváljára, Varsóba, Mar del Platára és Lipcsébe. Filmjeivel már több mint 30 díjat nyert világszerte. Felméri Cecília az első erdélyi magyar alkotó, aki a Román Filmközpont támogatásával készíthet mozifilmet.

A Spirál látványtervezője Cseh Renátó. A filmet Réder György fényképezte (Brazilok; Lajkó, cigány az űrben), a jelmeztervező Ferencz Zsófi. A film a tervek szerint 2020-ban kerül a mozikba – olvasható a közleményben.

Hozzászólások
Szavazás
Kire szavaz a május 26-i EP-választáson?


eredmények
szavazatok száma 470
szavazógép
2019-03-09: Sport - Miska Brigitta:

Sorozatban harmadszor a Kolozsvári CFR ellen (Labdarúgás)

Az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság felsőházi rájátszásának 1. fordulójában a Sepsi OSK ma 20.15-től a kincses városbeli Dr. Constantin Rădulescu Stadionban játszik a címvédő Kolozsvári CFR csapatával. A két csapat a Román Kupa-negyeddöntő és az alapszakaszbeli mérkőzés után sorozatban harmadszor találkozik egymással, összességében pedig hatodszor.
2019-03-09: Magazin - :

Aki másnak vermet ás... (Kinyírják egymás könyveit a politikai korrektség jegyében)

Kosoko Jackson korábban élen járt a szerinte rasszista ifjúsági könyvek twitteres kipécézésében, most azonban őt vádolták meg azzal, hogy nem figyelt eléggé a koszovói albánok érzékenységére.