Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Megfilmesítik a Száz év magányt

2019. március 9., szombat, Magazin

Sorozatot készít a Nobel-díjas Gabriel García Márquez Száz év magány című regényéből a Netflix. A streamingszolgáltató szerdán jelentette be, hogy megszerezte a mű megfilmesítésének jogát.

  • Gabriel García Márquez Fotó: Uncredited / AP / REX / Shutterstock
    Gabriel García Márquez Fotó: Uncredited / AP / REX / Shutterstock

Ez az első alkalom, hogy az 1967-ben publikált regényből film készül – írja a The New York Times online kiadása. A produkciót elsősorban Kolumbiában forgatják.

A Nobel-díjas író fia, Rodrigo García, aki fivérével, Gonzalóval együtt vezető producerként vesz részt a projektben, elmondta, hogy apja nagyon sok ajánlatot kapott az évek során a könyv filmes adaptációjára. Gabriel García Márqueznek azonban kétségei voltak afelől, hogy a történet megfelelőképpen bemutatható lenne egyetlen – vagy akár egy kétrészes – filmben. Emellett Márquez ragaszkodott ahhoz is, hogy spanyol nyelven szólaljon meg a történet, így sok ajánlat nem is jöhetett szóba.

„Az elmúlt három vagy négy évben a sorozatok és a limitált sorozatok száma, presztízse és sikere hatalmasra nőtt. A Net­flix az első gyártók között volt, amelyek bebizonyították, hogy az emberek szívesebben néznek eredeti nyelven, felirattal készült sorozatokat, mint valaha” – mondta Rodrigo García a család döntéséről.

Francisco Ramos, a Netflix spanyol nyelvű filmekért felelős alelnöke elmondta, a cég korábban próbálkozott már a könyv jogainak megszerzésével, de ellenállásba ütközött.  Mint kiemelte, az olyan sorozatok, mint a Narcos, és az olyan filmek, mint a Roma – amely idén megnyerte a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Oscar-díjat –, bebizonyították, hogy „csinálhatunk spanyol nyelvű tartalmakat a világnak”.

A Száz év magány Gabriel García Márquez kolumbiai író 1967-ben kiadott nagy sikerű regénye, egyike azon könyveknek, amelyek az addig elhanyagolt latin-amerikai irodalom felé irányították a világ érdeklődését. A regény a mágikus realizmus stílusának egyik kiemelkedő alkotása, eddig 46 nyelven, mintegy 50 millió példányban jelent meg világszerte.

Hozzászólások
Szavazás
Kire szavaz a május 26-i EP-választáson?


eredmények
szavazatok száma 572
szavazógép
2019-03-09: Magazin - :

Aki másnak vermet ás... (Kinyírják egymás könyveit a politikai korrektség jegyében)

Kosoko Jackson korábban élen járt a szerinte rasszista ifjúsági könyvek twitteres kipécézésében, most azonban őt vádolták meg azzal, hogy nem figyelt eléggé a koszovói albánok érzékenységére.
2019-03-09: Közélet - :

A székely szabadság napján

Sepsiszentgyörgyön március 10-én, vasárnap 10 órától hagyományos megemlékezés lesz a Turul téren.