Új tanácstag Kovásznán

2019. március 9., szombat, Közélet

Változott a kovásznai helyi tanács felállása. A testület tegnapi rendkívüli ülésén a városatyák elfogadták dr. Dali Gyula Loránd állatorvos lemondását, a megüresedett helyet Demes Ferenc foglalhatta el.

  • Demes Ferenc (középen) tegnap letette az esküt
    Demes Ferenc (középen) tegnap letette az esküt

Dr. Dali Loránd – aki nem volt jelen a tegnapi gyűlésen – az RMDSZ színeiben nyert tisztséget a legutóbbi helyhatósági választásokon, a csomakőrösi közösséget képviselte a tanácsban. Lemondását március 4-én nyújtott be, de nem jelezte, miért hozta ezt a döntést. Az RMDSZ 2016-os választási jelöltlistáján Dali után Martini Károly, Bende Attila és Vatány Ferenc következett, ők azonban nem vállalták a tisztséget arra hivatkozva, hogy a csomakőrösieket képviselő Dali helyét egy olyan személynek kell elfoglalnia, aki ugyancsak a falu népét fogja képviselni. Demes Ferenc csomakőrösi kötődésű, így nem szűnik meg a település képviselete a tanácsban – magyarázta Gyerő József polgármester.

Demes Ferenc 36 éves, közgazdász végzettséggel rendelkezik, korábban a kovásznai vízműveknél dolgozott részlegvezetőként, most egy gyógyszertárnál végez adatfeldolgozói munkát. Kovásznai születésű, három éve lakik Csomakőrösön. Ismeri a falu gondjait, úgy gondolja, hatékonyan tudja képviselni az ott lakók érdekeit a tanácsban. Tervezi, hogy hamarosan falugyűlést hív össze, nemcsak a problémák felleltározása végett, hanem azért is, hogy összefogásra serkentse a közösséget – mondta el a sajtó érdeklődésére.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1508
szavazógép
2019-03-09: Közélet - Bokor Gábor:

A székely gazdák éve (Székelyföldi Gazdaszervezetek Egyeztető Fóruma )

Kedden tartották Szovátán a Székelyföldi Gazdaszervezetek Egyesülete által szervezett Egyeztető Fórumot. A rangos mezőgazdasági eseményen több mint kétszázötvenen vettek részt. A gazdák Kovászna, Maros és Hargita megyéből érkeztek, a meghívottak között jelen voltak a megyei önkormányzatok vezetői, a magyarországi agrár- és külügyminisztérium, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megbízottjai, mezőgazdasággal kapcsolatban lévő intézmények, civil szervezetek képviselői. A fórumot megelőzően ülésezett az Állandó Bizottság, ahol a tagok a falugazdászokkal együtt ágazatok szerint beszélték meg az agrárium legfőbb problémáit, határozták meg a lehetséges kitörési pontokat.
2019-03-09: Jegyzet - Nagy B. Sándor:

Sáros gumicsizmában (Kármentő)

– Elég lassan megy az a bicikli – köszönt ránk egy bácsi, mire a kisfiam olyan gyorsan elkezdte tolni magát kis motorjával a főút közepe felé, hogy alig bírtam utolérni. Mire valahogy megállítottam, a bácsi is leszállt saját kerékpárjáról.