Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Alpesi síNégyszer állhattak dobogóra

2019. március 11., hétfő, Sport

Március 9-én rendezték a Hargita megyei alpesisí-bajnokság ötödik fordulóját, a Gyegyó Kupa viadalt, amelynek Gyergyócsomafalva adott otthont. A melegebb időjárás ellenére a szervezés és a pálya is kitűnő volt, a sepsiszentgyörgyi Sport-All Sport Club Ski Team csapata tizenegy gyerekkel nevezett a versenyre, amely egyben a bajnokság utolsó futama is volt.

Biró Maja, akárcsak az első fordulóban, ezúttal is mindenkit maga mögé utasított és a dobogó legmagasabb fokára állhatott. Ez alkalommal osztozkodnia kellett az első helyen, mivel a csíkszeredai Fehér Dorottya századra azonos időt sízett, mint a sepsiszentgyörgyi versenyző. Bocz Attila edző elmondta, a pályatűzés a párhuzamos lesiklásnál használt ívekre hasonlított, ennek hatására a többi sportolóval ellentétben úgy döntöttek, hogy sílécet váltanak, amely, mint kiderült, a puha havon gyorsabb volt.

A háromszéki klub színeiben további három versenyző is dobogós helyen végzett, a tizenhat év alatti korosztályban Barta-Martina Máté és a tizennyolc év alatti korcsoportban Denisa Boricean is harmadik lett, míg a szentgyörgyi csapat legkisebb sportolója, a 6 éves Méder Csaba a második legjobb idővel végzett. A 8 éves Sárkány Regina és Páll Andor, valamint a 9 éves Florea Csanád kevéssel maradt le a dobogós helyezésről, a negyedik helyet szerezték meg. A 10 éves Perjessy Kata és a 11 éves Orbán Csanád a nyolcadik helyen végzett korosztályában, továbbá Kala Örs a tizedik, Szarukán Ábel pedig a tizenegyedik lett.

A szervezők egy későbbi időpontban díjazzák az összesítettben dobogós helyen végző sportolókat, a tervek szerint az eseménynek Hargitafürdő ad otthont. A Ski Team csapatának ez volt az utolsó pontozásos verseny ebben a szezonban, a szentgyörgyi sízők hosszú és fárasztó idényt tudhatnak maguk mögött. Denisa Boricean hétfőtől szerdáig a tizennyolc év alatti országos bajnokságon áll rajthoz óriás-műlesiklásban, kombinált versenyben és műlesiklásban, majd március 14-én és 15-én a Vodafone Kupa viadalon Boér Ivor is próbára teszi magát. A Ski Team köszöni a szülők segítségét, a Depo, a Bertis, a BoheCar, a Diószegi Pékség és Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának támogatását. (miska)

Hozzászólások
Szavazás
Kire szavaz a május 26-i EP-választáson?


eredmények
szavazatok száma 572
szavazógép
2019-03-11: Sport - :

Hatgólos vereségbe szaladt a Kézdivásárhelyi SE (Labdarúgás, III. liga)

A Kézdivásáhelyi SE a tavaszi idény második mérkőzésén is vereséget szenvedett. A felső-háromszéki csapat 6–0 arányban kapott ki a Bucovina Rădăuţi vendégeként a harmadosztályú bajnokság 17. fordulójában. A kék-fehérek nyolcadszor maradtak alul a szezonban, és hatodik mérkőzésükön nem szereztek gólt.
2019-03-11: Sport - :

Csoportharmadik a Ferencváros (Női kézilabda)

A FTC-Rail Cargo Hungaria 31–27-re legyőzte a szlovén Krim Mercator Ljubljana csapatát a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének utolsó, 6. fordulójában vasárnap Érden. Az FTC négy győzelemmel és két döntetlennel csoportja harmadik helyén zárta a középdöntőt, a negyeddöntőben pedig az orosz Rosztov-Don együttesével találkozik.