Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

AtlétikaTizennyolcadik emlékfutás

2019. március 11., hétfő, Sport

Nagykorúvá vált a sepsiszentgyörgyi Gáll Lajos Futókör hagyományos 1848–49-es Emlékfutása, amelyet március 16-án, szombaton tizennyolcadik alkalommal rendeznek meg.

A futókör tagjai az elmúlt tizenhét év alatt a megye 127 településéből 79-ben rótták le tiszteletüket a hősök emléke előtt, s ha ezt vesszük figyelembe, az idei emlékfutás rendhagyó lesz, mivel a megyeszékhely utcáin bonyolítják le. A szaladók és az őket kísérő kerékpározók Sepsiszentgyörgy tizenhárom, az 1848-as forradalomhoz kapcsolódó emlékhelyén koszorúznak.

A tervezett útvonal: az eprestetői csata emlékműve (Ady Endre Általános Iskola)–Kis János harangöntő emléktáblája (Olt utca)–Turulemlékmű (Templom utca)–Gábor Áron- és Nicolae Bălcescu-szobor (Gödri Ferenc Általános Iskola)–Incze Dániel kopjafás sírhelye (Malomgát utca)–Kossuth Lajos-szobor (Kónya Ádám Művelődési Ház)–Váradi József és Bartalis Ferenc vesztőhelye (Őrkő)–Váradi József és Bartalis Ferenc kő kopjafája (Váradi József Általános Iskola)–a szemerjai csata emlékműve (Stadion utca)–Gábor Áron ágyúja (Székely Nemzeti Múzeum)–a Váradi József–Bartalis Ferenc-emléktábla (Lábas Ház)–Gábor Áron-emléktábla (Bod Péter Megyei Könyvtár)–1848–49-es honvédemlékmű (Erzsébet park).

Gyülekező az Ady Endre Általános Iskola udvarán 8.30 órakor, további információkért hívják a 0746 012 526-os (Csutak Tamás) vagy a 0757 574 382-es (Vajda Zsigmond) telefonszámot.(tibodi)

Hozzászólások
Szavazás
Kire szavaz a május 26-i EP-választáson?


eredmények
szavazatok száma 502
szavazógép
2019-03-11: Sport - :

Második helyezés az országos bajnokságon (Atlétika)

A Sepsi ISK sportolója, Koós Loránd szombaton ezüstérmet nyert az ifjúsági II-es fedett pályás atlétikai országos bajnokság 800 méteres számában. Emellett atlétánk 1500 méteren is rajthoz állt, de betegség miatt feladta ezt a versenyt.
2019-03-11: Közélet - Iochom István:

A legjobb versmondók

Tizenhárom versenyző nevezett be a kézdivásárhelyi önkormányzat és a Vigadó Művelődési Ház közös szavalóversenyére, amelyet immár hat éve szerveznek március 15. tiszteletére. A versenyzők közül Puskás Cynthia Laetícia, a Petőfi Sándor-iskola nyolcadikos tanulója (fotó) bizonyult a legjobbnak, ő szavalja el Gábor Áron szobra mellett március 15-én a központi ünnepségen Ábrányi Emil Él a magyar című versét.