Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Ellenőrzik az elektronikus pénztárgépeket

2019. március 11., hétfő, Belföld

Ellenőrzésekbe kezd március 15-étől az adóhatóság, azt vizsgálják, áttértek-e a cégek az új, elektronikus naplós pénztárgépek használatára.

Az adóhatóság közleménye értelmében az ellenőrzést az indokolja, hogy februárban jelentősen visszaesett az elektronikus pénztárgépekre vonatkozó igénylések száma. Azokat a vállalkozásokat, amelyeknél problémákat észlelnek, első körben nem büntetik meg, hanem – az úgynevezett megelőzési törvény értelmében – határidőt szabnak nekik, amíg pótolhatják a mulasztást. A határidő azonban ezúttal rövid lesz, és lejárta után tíz nappal megismétlik az ellenőrzést.

Hozzászólások
Szavazás
Kire szavaz a május 26-i EP-választáson?


eredmények
szavazatok száma 572
szavazógép
2019-03-11: Belföld - :

Mégis indulhatnak

Mégis indulhat az európai parlamenti választáson az USR–PLUS 2020 Szövetség, miután a legfelsőbb bíróság elfogadta a Központi Választási Iroda egy nappal korábbi határozata ellen benyújtott óvást.
2019-03-11: Közélet - Hecser László:

Autonómiát Székelyföldnek: bízni kell, és megvalósul! (Székely szabaság napja Marosvásárhelyen)

Nem lett igazuk azoknak a kishitűeknek, akik azt jósolták, a székely szabadság napja nem mozgatja meg közösségünket: a tömbházak rengetegében szinte elvesző, hat méter magas Székely vértanúk emlékművet körbeölelő dombokon tömött sorokban álltak a magyarság jogaiért kiálló nemzettársaink. A hazai és külföldi felszólalók úgy fogalmaztak: a székelység csak azt kéri, ami megilleti, ezért az önrendelkezésért vívott harcot folytatni kell.