Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

A hiány művészete

2019. március 12., kedd, Közélet

Banálisan egyszerű formák fehéren-feketén, minimalizmus, de nyugtalanítóan határozott koncepció és valami különös, leírhatatlan művészi könnyedség teszi jellegzetessé és emlékezetessé Sipos Gaudi Tünde művészetét, akinek legújabb grafikai kiállítása március 8-án, pénteken nyílt meg a sepsiszentgyörgyi Lábas Házban.

  • Fotó: Albert Levente
    Fotó: Albert Levente

Vécsi Nagy Zoltán, az Erdélyi Művészeti Központ vezetője rövid köszöntőjében elmondta, hogy a tárlatnak nincs sok köze a nők napjához, de ha már így egybeesett a megnyitó ezzel a jeles nappal, örül neki és boldog nőnapot kíván. Kijelentette, szinte azóta ismeri Sipos Gaudi Tündét, mióta Sepsiszentgyörgyre költözött, majd átadta a szót Pálffy Tibor színművésznek, aki megpróbálta a lehető legszuggesztívebben felolvasva értelmezni is a jelenlévőknek Gaál József Munkácsy-díjas képzőművész Földi rúnák, égi hieroglifák című eszmefuttatását a művésznőről és a kiállított grafikákról. Az érzékiség és a líraiság puritán világába kalauzolnak bennünket ezek az alkotások, amelynek csendjében drámai háttérhangok is felsejlenek – állítja Gaál. Az esszéíró több irányból is próbálta megközelíteni Sipos Gaudi Tünde művészetét, de csínján bánt a kinyilatkoztatásokkal, talán azért, mert érezte: bármilyen általános jelentéseket is céloznak a szavak, gúzsba kötik a szabad értelmezői fantáziát.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 1004
szavazógép
2019-03-12: Közélet - Iochom István:

Lészen ágyú – ünnepi tárlat Kézdivásárhelyen

Harmincadik alkalommal nyílt meg vasárnap délben a kézdivásárhelyi Incze László Céhtörténeti Múzeum kiállítótermében a háromszéki és brassói képzőművészek Lészen ágyú című, március idusát köszöntő ünnepi tárlata. A tárlat szervezői és a kiállító művészek a Kovászna Megye Tanácsa által meghirdetett Háromszék nem alkuszik programsorozathoz csatlakoztak, amellyel a háromszékiek az 1848/49-es magyar forradalom és szabadságharc 170. évfordulójára emlékeznek.
2019-03-12: A múlt hét - Kuti János:

És így tovább…

Többször megkérdezték, honnan veszem mindazt, amit leírok. És mindig azt válaszolom, hogy csak azt gyűjtöm csokorba és vetem papírra, ami szép hazánkban történik. Most ugyanezt teszem, és ki-ki nevethet vagy sírhat rajta vérmérséklete szerint.