Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Érmével emlékeznek Stephen Hawkingra

2019. március 13., szerda, Magazin

A tavaly elhunyt Stephen Hawking (fotó) elméleti fizikus fekete lyukakkal kapcsolatos úttörő felfedezésének állít emléket egy új brit pénzérme – írta meg a BBC News.

A 76 éves asztrofizikus a világ egyik legkiemelkedőbb tudósa volt, egyebek mellett a fekete lyukak kutatásában végzett úttörő munkát. Hawking emlékét az új 50 pennys pénzérme örökíti meg, ezzel olyan tudósok közé kerül, mint Isaac Newton és Charles Darwin, akiknek képmása szintén pénzérméken szerepel. Az 50 pennys érmét tervező Edwina Ellis elmondta, hogy alkotását a fizikus fekete lyukakkal kapcsolatos kutatása ihlette. Az aprón Hawking neve alatt egy örvénylő fekete lyuk látható.
Hawking gyerekei, Lucy és Tim a Királyi Pénzverdébe látogattak, hogy megtekintsék az új érmét. Lucy Hawking hangsúlyozta: nagy megtiszteltetés, hogy apja emlékét egy pénzérme is megörökíti, és reméli, ő is büszke lenne arra, hogy ezzel a gesztussal olyan társaságba jutott, mint Newton és Darwin.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2296
szavazógép
2019-03-13: Magazin - Fekete Réka:

A zene mindannyiunk közös nyelve (Fogyatékkal élők tehetségkutató versenye)

A tizennyolc éves bölöni Borzos Beatrice úgy tartja magáról, a zene segítségével tudja leginkább kifejezni magát, és ezt be is bizonyította a fogyatékkal élőknek szervezett tehetségkutató verseny múlt hétvégén tartott sepsiszentgyörgyi döntőjében. A három hónapos korában látóideg-sorvadással diagnosztizált lány a medgyesi Moldovan Ramonával osztozott az első díjon, de a szervezők állítása szerint a többi helyezett is méltán kiérdemelte a dobogós helyet.
2019-03-13: Magazin - :

Megrendezik a magyar film napját

Több filmes szervezet, filmforgalmazó és országos mozihálózat részvételével vetítésekkel és más programokkal ünneplik idén is április 30-án a magyar film napját.