Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Tisztességes bérezést követelnek

2019. március 13., szerda, Közélet

Húsz háromszéki is csatlakozik ma a Sanitas szakszervezet felhívására az egészségügyi minisztérium elé összehívott sztrájkőrséghez. Az érdekvédelmi szervezet tizenegy megyéből érkező tagjai többek közt az adóügyi módosítások eredményezte hátrányos bérezési helyzet miatt vonulnak utcára.

  • Múlt héten a pénzügyi tárcánál gyűltek össze a Sanitas tagjai. Forrás: Facebook / Federatia Sanitas
    Múlt héten a pénzügyi tárcánál gyűltek össze a Sanitas tagjai. Forrás: Facebook / Federatia Sanitas

Vasile Neagovici háromszéki bizalmi korábban rámutatott, a 2018/114-es rendelet érvénybelépése az egészségügyben és szociális gondozói rendszerben tevékenykedők számára kedvezőtlen intézkedésekkel jár, főként a bérpótlékok megítélése váltott ki elégedetlenséget az érintettek körében. Kifogásolják, hogy az egészségügyi rendszerben továbbra is zűrzavaros a bérezési rendszer, akárcsak azt, hogy késik az ágazati kollektív munkaszerződés megvitatása, a dokumentum aláírását közel két éve halogatják. Neagovici ugyanakkor kiemelte, Háromszéken a kórházak bizonytalan finanszírozása is problémákhoz vezet: a legutóbbi béremelést nem az országos egészségbiztosítási alap költségvetéséből, hanem az intézmények saját forrásaiból kellett fedezni.

Hozzászólások
Szavazás
Kire szavaz a május 26-i EP-választáson?


eredmények
szavazatok száma 578
szavazógép
2019-03-13: Közélet - Iochom István:

Módosították a műjégpálya szabályzatát (Kézdivásárhely)

A tegnapi soros ülésen Bokor Tibor polgármester előterjesztésére Kézdivásárhely önkormányzati képviselői módosították a műjégpálya működési szabályzatát, egy újfajta belépőtípust vezettek be.
2019-03-13: Jegyzet - Kuti János:

És így tovább 2. (Kármentő)

Előző írásomban adtam némi ízelítőt mindabból, ami az illusztris vendégek száját elhagyta a Realitate tévé múlt heti marosvásárhelyi és maroshévízi, a Román Valóság című adásában. (Jobb helyen egy ilyen adót rögtön bezárnának!).