Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

AtlétikaSzombaton ismét emlékfutás

2019. március 14., csütörtök, Sport

A sepsiszentgyörgyi Gáll Lajos Futókör március 16-án, szombaton tizennyolcadik alkalommal rendezi meg hagyományos 1848–49-es Emlékfutását. A jeles évfordulóhoz kötődő eseményt ezúttal Sepsiszentgyörgy utcáin bonyolítják le.

  • Fotó: Facebook / Csutak Tamás
    Fotó: Facebook / Csutak Tamás

A futókör tagjai az elmúlt tizenhét év alatt a megye 127 településéből 79-ben rótták le tiszteletüket a szabadságharc hőseinek emléke előtt. Az idei emlékfutás rendhagyó lesz, mivel a megyeszékhely ad otthont neki, a szaladók pedig tizenhárom, a ’48-as forradalomhoz kapcsolódó emlékhelyen koszorúznak. Gyülekező az Ady Endre Általános Iskola udvarán 8.30 órakor, további információkért hívják a 0746 012 526-os (Csutak Tamás) vagy a 0757 574 382-es (Vajda Zsigmond) telefonszámot.

A tervezett útvonal: az eprestetői csata emlékműve (Ady Endre Általános Iskola)–Kis János harangöntő emléktáblája (Olt utca)–Turulemlékmű (Templom utca)–Gábor Áron- és Nicolae Bălcescu-szobor (Gödri Ferenc Általános Iskola)–Incze Dániel kopjafás sírhelye (Malomgát utca)–Kossuth Lajos-szobor (Kónya Ádám Művelődési Ház)–Váradi József és Bartalis Ferenc vesztőhelye (Őrkő)–Váradi József és Bartalis Ferenc kő kopjafája (Váradi József Általános Iskola)–a szemerjai csata emlékműve (Stadion utca)–Gábor Áron ágyúja (Székely Nemzeti Múzeum)–a Váradi József–Bartalis Ferenc-emléktábla (Lábas Ház)–Gábor Áron-emléktábla (Bod Péter Megyei Könyvtár)–1848–49-es honvédemlékmű (Erzsébet park). (tibo)

Hozzászólások
Szavazás
Kire szavaz a május 26-i EP-választáson?


eredmények
szavazatok száma 502
szavazógép
2019-03-14: Sport - :

Bíznak szurkolóik támogatásában (Női kosárlabda, Román Kupa)

Mint arról már beszámoltunk, a Román Kosárlabda-szövetség múlt heti döntése értelmében március 30–31-én a megyeszékhelyi Sepsi Aréna ad otthont a női kosárlabda Román Kupa négyes döntőjének. A kupasorozat utolsó felvonását immár negyedik alkalommal szervezik meg Sepsiszentgyörgyön: 2015-ben és 2017-ben a Szabó Kati Sportcsarnok volt a házigazda, tavaly és idén a Sepsi Aréna volt/lesz a helyszín. Az elmúlt két alkalommal a kupasorozat nyolcas döntőjét játszották nálunk, most azonban csak négy csapat harcol az elsőségért.
2019-03-14: Sport - :

Ronaldo mesterhármasával továbbjutott a Juventus (Labdarúgás, Bajnokok Ligája)

Cristiano Ronaldo mesterhármasával a Juventus 3–0-ra legyőzte az Atlético Madrid csapatát a Bajnokok Ligájában, és ezzel megfordította a nyolcaddöntős párharcot. A Manchester City a visszavágón 7–0 arányú győzelmet aratott a Schalke felett, így könnyedén továbbjutott.