FutsalBemutatkozott A-osztályos együttesünk

2008. augusztus 25., hétfő, Sport

Augusztus 22-én este a városi sportcsarnokban gálaműsor keretében bemutatkozott városunk élvonalbeli alakulata, a Sepsiszentgyörgyi Futsal Club. Az esemény keretében sor került egy gyerek-, illetve egy öregfiúk-focimérkőzésre, majd futsalcsapatunk Magyarország bajnokával, az FC Mezei Vill-lel mérkőzött meg. A sikeres bemutatkozó ugyan elmaradt, hisz együttesünk kikapott az anyaországbeli pontvadászatot veretlenül záró gárdától, de a szép és látványos meccs feledtette a vereség ,,keserű" ízét. Az elmúlt idényből ismert szentgyörgyi játékosok mellé csatlakozott a 84-szeres válogatott Klein László, Szőcs Loránd — aki 89-szer öltötte már magára a válogatott mezét —, a szovátai Csoma Ferenc, a magyarországi Tombácz Róbert és Erhardt Szilárd. Lehet egy brazil idegenlégiósa is a Sepsi FC-nek, de sajnos, Laerte Deolino De Souza leigazolása még nem százszázalékos.

Az est fénypontját jelentő összecsapás előtt a Sepsiszentgyörgyi Jövő kis labdarúgói szórakoztatták a nagyszámú futballkedvelőt. A kicsik után az öregfiúk meccse következett, s a két csapat színeiben pályára lépett többek között Siklódi Ferenc, Bíró Endre, Kiss Jenő, Bokor András, Csősz László. Az egykori Textil és Mobila párharca 2—2-es döntetlennel fejeződött be.

Sepsi FC—FC Mezei Vill 1—2

Sepsiszentgyörgy, városi sportcsarnok. Kb. 800 néző. Sepsi FC: Klein, Buceleanu, Tombácz, Miklós—Bocz, Bujdosó, Kulcsár, Farkas, Bende, Bokor, Mánya, Zsigmond, Erhardt, Szőcs, Csoma, Gazda, Tóth. FC Mezei Vill: Pallai—Sofor, Vicickó, Trippon, Gál, Nagy T., Tamás, Kolompás, Bácsi, Nagy I. Gólszerző: Szőcs (5.), illetve Gál (2., 36.). A második percben Gál egy egyéni akció végén betalált a szentgyörgyi kapuba, és csupán kétpercnyi játék után vezetett is az FC Mezei Vill (1—0). Az 5. percben Szőcs középpályánál csípte el a labdát, majd a kijövő Pallai mellett a kapuba emelte (1—1). A szünet után folytatódott a háromszékiek jó játéka, s további gólszerzési lehetőség maradt ki. Időközben magukhoz tértek a vendégek is, s 36. percben másodszorra is bevették a Sepsi FC kapuját. Ekkor újra Gál volt eredményes.

Hozzászólások
Szavazás
Mely párt jelöltjeit támogatja a vasárnapi önkormányzati választáson?eredmények
szavazatok száma 522
szavazógép
2008-08-25: Sport - x:

Labdarúgás, IV. Liga

Sepsiszentgyörgy—Bardoc 3—1
Sepsiszentgyörgy, városi stadion. Közel 35 néző. Vezette: Simon István. Sepsiszentgyörgy: Butuc—Ruzsa (Antal, 82.), Moldoveanu, Todoran R., Németh (Kövecsi, 57.), Tomi, Ciobotaru (Nagy Sz., 66.), Horvát, Kuti (Kiss, 55.), Todoran M., Vasilucă. Bardoc: Borcăiaş—Bató, Kovács, Gábor (Ilyés G., 40.), Sugár, Fosztó (Kolumbán, 85.) Komporály, Lőrincz (Gergely, 80.) Tókos, Balázsi (Ilyés J., 66.). Gólszerzők: Todoran R. (5.), Tomi (35., 70.), illetve Lőrincz (65.). Piros lap: Tókos (82.). Ifjúságiak: 6—2.
2008-08-25: Közélet - Kisgyörgy Zoltán:

Mikóújfalu kettős ünnepe

A rakott ág kimondottan újfalusi ünnepi ínyencség
Szerdán, augusztus 20-án a helybeli római katolikus templomban vette kezdetét az újfalusi ünnepi hét. A templom titulusára, Szent István királyunkra, a védőszentre emlékeztek a délutáni búcsús szentmisén. Takács Dezső sepsiszentgyörgyi, Csíki utcai plébános a sziklára épített ház analógiáján hozta közelebb a hívek tömegéhez a nagy keresztény király emlékét. T. Simó Gábor helybeli plébános a vasárnap déli harangszókor megáldotta az újfalusi temetőben a Gyepesy Botond műépítész tervei alapján elkészült új ravatalozóházat.