Új parkoló épül Kézdivásárhelyen

2019. március 21., csütörtök, Közélet

A megyei útépítő vállalat munkatársai a héten láttak neki egy újabb parkoló kialakításához a kézdivásárhelyi Rózsa negyedben.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

A munkálatokat a kocsik szélvédőjére elhelyezett figyelmeztetés ellenére otthagyott járművek akadályozták, csak tegnapra sikerült mentesíteni a helyszínt. Bokor Tibor polgármestertől megtudtuk, a parkoló kialakítása tavalyról maradt el, akárcsak a Nicolae Bălcescu utca aszfaltozása és az ottani járda leöntése. A felújított parkolóból a szemétlerakó helyet máshová költöztetik, így több gépkocsi fog elférni. Tegnap az útépítő vállalat erőgépei az alapozáson dolgoztak. Ha az időjárás kedvez, jövő héten új aszfalt kerül a Nicolae Bălcescu utcára és a Stadion utca Petőfi-iskola előtti szakaszára. Ugyancsak a jövő héten városszerte kezdik a kátyúzást, a Kézdivásárhelyhez tartozó falvakban az utcákat, utakat teszik járhatóvá.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1545
szavazógép
2019-03-21: Máról holnapra - Farkas Réka:

Képmutatók

Csak a nagyon naivak gondolhatták azt, hogy az RMDSZ gyulafehérvári nyilatkozatra alapozott törvényjavaslata gyors siker lehet, ugyanakkor rosszhiszeműség lenne csak kampányfogással, pótcselekvéssel vádolni a szövetséget, hisz leggyakrabban azt róttuk fel, hogy semmit sem tesznek, alkalmas pillanatra várva odázzák el a magyar közösség számára létfontosságú kérdések vitára bocsátását.
2019-03-21: Közélet - Bokor Gábor:

Újabb akadály a sétavonatozás felélesztésében

Kovászna Megye Művelődési Igazgatósága átiratban értesítette Kovászna Város Polgármesteri Hivatalát, hogy a román állam élni kíván elővásárlási jogával, és megvásárolná azt a két mozdonyt, melyek korábban a kommandói keskeny vágányú erdei vasúton teljesítettek szolgálatot. A két mozdony – melyet műemlékvédelmi örökségként tartanak számon – jelenleg a felszámolás alatt álló Brafor fakitermelő vállalat tulajdona. Kovászna városa szerette volna megvásárolni – a vasúttal és siklóval együtt –, hogy felújítás után turisztikai céllal működtessék, így azonban elestek ettől a lehetőségtől.