Református hírnökTavasz körülöttünk, tavasz bennünk

2019. március 28., csütörtök, Vélemény

Március 21. A tavaszi napéjegyenlőség napjától kezdődően hivatalosan is megérkezett a tavasz. De nemcsak ez alapján észlelhetjük a változást. Rügyező fák, zöldellő fű, meleg szellők.

Néha melengető napsugarak simogatják bőrünket, néha esős pára száll fel, kissé bolondos, áprilisszerű az idő. Most már nem muszáj harisnyát húzni a nadrág alá, úgysincs már olyan hideg.

Ezek a jelek is utalhatnak arra, hogy itt a tavasz. Ugyanakkor mit jelent a tavasz nekünk valójában? Hiszen nemcsak a természet öltözik díszbe, és újul meg, hanem mintha a lelkünk is kicsit átmelegedne, olvadásnak indulna, életre kelne.

Ilyenkor megpróbálok kicsit magamba nézni, elgondolkodni azon, hogy mik is a céljaim, miről szól az életem, tulajdonképpen miért is élek. Hogy másokon segítsek, hogy megvalósítsam önmagam, vagy valami teljesen másért? Mi fontos, és mi nem? Az egóm áll a középpontban, vagy más is odafér a lelkemhez? Általában rá kell ébrednem arra, hogy túlságosan is „én” vagyok a fontos, és kisebb-nagyobb sikerrel próbálok ezen változtatni.

Mindemellett a melegebb hónapok a nyári szünet vészes közeledtét is előrejelzik, aminek persze nagyon szoktam örülni, bár az utolsó iskolai évem vége inkább a vizsgák előtti megfeszített munkáról és tanulásról, nem pedig az önfeledt örömről szól majd. A középiskolás évek vége ugyanakkor új kezdetet is jelent, amely egyaránt tölt el félelemmel és izgatott várakozással.

A vallás mindig is fontos szerepet játszott az életemben, így a tavaszról nemcsak a megújhodás és önreflexió, a napsütötte délutánok, de a húsvét is eszembe jut, a tojásírás, locsolkodás és nem csak... A böjti időszak letelte után Jézusnak is a szívünkbe kellene költöznie, hiszen a húsvét az a keresztény ünnep, amely során megemlékezünk a krisztusi ártatlan áldozatról, mely által mi üdvösséghez jutottunk.

Így számomra a tavasz általában kevesebb aggodalmat, félelmet, több életerőt hoz el, „mert azért jött az embernek Fia, hogy megkeresse és megtartsa, ami elveszett.” (Lk 19,10)
 

Ungvári Rebeka, 12. osztályos tanuló

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 726
szavazógép
2019-03-28: Vélemény - :

Bruno Ferrero: A kísértés (Református hírnök)

Meleg, nyári napon történt. A cseléd parancsot kapott, hogy a gazdája kertjét meg kell kapálnia. Rosszkedvűen kezdte el a munkát. Azonnal kikelt Ádám ellen, mert szerinte ő volt a kizsákmányolás oka.
2019-03-28: Belföld - :

Átadták az első babacsomagokat

Ünnepélyes keretek között adták át tegnap délelőtt Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusán az első babacsomagokat azoknak a csíkszeredaiaknak, akik 2018-ban a Köldökzsinór Program során igényelték az anyasági támogatást. Az esemény a magyar miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkársága által meghirdetett, 2019 – a külhoni magyar gyermekek éve eseménysorozat keretében valósult meg.