’48-as vetélkedő a Colan-iskolában

2019. március 29., péntek, Nyílttér

A sepsiszentgyörgyi Nicolae Colan Általános Iskola magyar gimnazistái rendhagyó módon ünnepeltek március idusán: szabadságharc témájú vetélkedőn mérték össze tudásukat, találékonyságukat, kreativitásukat.

A diákok hatos csapatokat alkottak, amelyek minden tagja más-más osztály képviselője volt, így mindenekelőtt egymást kellett jobban megismerniük; a készülődés során az együttműködés kialakításához többszöri találkozóra is szükség volt. A kétórás vetélkedőn a ’48-as szabadságharccal kapcsolatos történelmi ismereteikre kérdeztünk rá, majd hasonló témájú keresztrejtvényt, betűrejtvényt is meg kellett oldaniuk, a forradalmi évszámmal kapcsolatos fejtörős feladat során pedig matematikai alapműveletek alkalmazására volt szükség. A rendezvényt ’48-as népdalok gyűjtése és előadása, valamint Petőfi-versek szavalása tette színesebbé, zárásként pedig forradalmi, buzdító plakátot kellett tervezniük a résztvevőknek.

A diákokból és igazgatóból álló zsűrinek nehéz dolga akadt, ám végül sikerült rangsorolnia a csapatokat, akik egyöntetűen állították, hogy a feladatok fölöttébb érdekesek voltak, és szeretnék, ha jövőre is megrendeznék ezt a vetélkedőt.

SZONDA KINGA
magyartanár

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 2873
szavazógép
2019-03-29: Nyílttér - :

A pletykás asszonyok esztendeje (Megyei gyermekszínjátszó találkozó)

A megye 250 gyerekét látta vendégül a XIII. Gyermekszínjátszó Találkozó szervezőjeként a sepsiszentgyörgyi Váradi József Általános Iskola március 22-én. 17 pedagógus kíséreté­ben 15 csapat állt színpadra, a rendezvényt pedig Kocsis Annamária szaktanfelügyelő nyitotta meg.
2019-03-29: Nyílttér - :

Népszerűek a vidám versek

A Vidám Versek Versmondó Vetélkedő idei megyei szakaszán nyolcvanöt diák vett részt. A sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégiumban március 19-én tartott versünnepen elért eredmények alapján hét diák képviseli Háromszéket a Szatmárnémetiben sorra kerülő országos megmérettetésen.