LabdarúgásHétvége a focipályákon

2019. március 29., péntek, Sport

I. LIGA. A kéthetes válogatott-szünetet követően ismét a klubcsapatoké a főszerep. A Sepsi OSK hétfőn az FC Viitorul csapatával játszik a sepsiszentgyörgyi stadionban a felsőházi rájátszás 3. fordulójának zárómérkőzésén.

  • Fotó: Facebook / Sepsi OSK
    Fotó: Facebook / Sepsi OSK

A címvédő és listavezető Kolozsvári CFR szombaton az Astra Giurgiu ellen lép pályára a Dr. Constantin Rădulescu Stadionban, míg a FCSB és a Craiova vasárnap a Nemzeti Arénában játszik rangadót. A program: * playoff: Kolozsvári CFR–Astra Giurgiu (szombat, 21.30 óra), FCSB–Craiova (vasárnap, 20.30 óra), Sepsi OSK–FC Viitorul (hétfő, 20.30 óra) * playout: Dinamo–FC Hermannstadt (ma, 20.30 óra), Concordia Chiajna–FC Voluntari (vasárnap, 15 óra), Jászvásári Poli–Medgyesi Gázmetán (vasárnap, 17.30 óra), FC Botoșani–Dunărea Că­lărași (hétfő, 17.30 óra).

III. LIGA. A tavaszi idényben egyelőre nyeretlen Kézdivásárhelyi SE szombaton 15 órától Focșani ellen lép pályára a Sinkovits Stadionban a harmadosztályú labdarúgó-bajnokság 20. fordulójában. A kék-fehérek az előző játéknapon vereséget szenvedtek (1–0) a Șomuz Fălticeni vendégeként, a Vrancea megyei csapat szabadnapos volt. A felső-háromszéki együttes és Focșani ebben a szezonban már kétszer találkozott egymással, előbb augusztusban a Román Kupa második körében, majd szeptemberben a pontvadászat odavágójában, és mindkét mérkőzés a moldvaiak 3–0 arányú sikerével zárult. A 18 ponttal tizedik Kézdivásárhelyi SE csapatára nehéz mérkőzés vár a papíron esélyesebb, 27 ponttal hatodik Focșani ellen. További mérkőzések: * ma Pașcani–Ceahlăul Piatra Neamț * szombaton Râmnicu Sărat–Sănătate Darabani, Știința Miroslava–Gloria Buzău, Galaci Oțelul–Bucovina Rădăuți, Sporting Liești–FC Botoșani II., Metalul Buzău–Șomuz Fălticeni, a Foresta Suceava szabadnapos.

IV. LIGA. A 17. forduló (ifjúságiak 12.45, felnőttek 15 órától): * szombaton Berecki FC–Nagyajta, Illyefalva–Gelence, Zágon–Papolci FC * vasárnap Perkő–Ozsdolai FC, Réty–Ba­rót, Bardoc–Szitabodza, Kovászna–Csernátoni FC.

V. LIGA. A 12. forduló (vasárnap): Hidvég–Szotyor (11 óra), Zabola–Árkos (15 óra), Uzon–Kommandó (15 óra), Nagybacon–Bölön (15 óra). (miska)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1296
szavazógép
2019-03-29: Nyílttér - :

Népszerűek a vidám versek

A Vidám Versek Versmondó Vetélkedő idei megyei szakaszán nyolcvanöt diák vett részt. A sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégiumban március 19-én tartott versünnepen elért eredmények alapján hét diák képviseli Háromszéket a Szatmárnémetiben sorra kerülő országos megmérettetésen.
2019-03-29: Sport - :

Amatőr verseny Felsőrákoson (Asztalitenisz)

A felsőrákosi Törekvés SE őrzi hagyományait és tovább öregbíti az évek során szerzett hírnevét, így március 30-án, szombaton 9 órától újra megrendezi a hagyományos és népszerű asztalitenisz-viadalát, a Törekvés Kupát.