Sportolóink a hétvégén

2019. március 30., szombat, Sport

KOSÁRLABDA. Ma és holnap a megyeszékhelyi Sepsi Aréna ad otthon a női kosárlabda Román Kupa négyes döntőjének, amelyen a címvédő Sepsi-SIC az első számú favorit a trófea elnyerésére. Akárcsak egy éve, a zöld-fehérek legfőbb riválisának a Szatmárnémeti VSK együttese számít.

  • Fotó: Miska Brigitta
    Fotó: Miska Brigitta

Zsinórban harmadszor ad otthont Sepsiszentgyörgy a kupasorozat döntőtornájának: az elmúlt két alkalommal a via­dal nyolcas döntőjét játszották nálunk, most viszont csak négy csapat harcol az elsőségért. A mai első elődöntőben a Konstancai Phoenix és a Szatmárnémeti VSK méri össze erejét (az eddigi két mérkőzésüket a VSK nyerte), majd kora este Sepsi-SIC a Brassói Olimpia ellen próbálja kiharcolni a döntőbe jutást (a mostani idényben már ötször csatáztak egymással a csapatok, és mind az öt alkalommal a zöld-fehérek győzedelmeskedtek). A finálét vasárnap 19 órától rendezik meg, s mindhárom mérkőzést élőben közvetíti az FRB TV. Ha a szombati meccseken érvényesül a papírforma, a holnapi döntőben a Sepsi-SIC és a Szatmárnémeti VSK találkozhat újra egymással, akárcsak a tavalyi fináléban. A 2018-as döntőt a zöld-fehérek nyerték 62–48 arányban. Amennyiben tényleg ez a két csapat abszolválja az elődöntőt, ez lesz az idei szezonbeli ötödik egymás elleni összecsapásuk, külön párharcukat a Sepsi-SIC vezeti 21–3-ra.
A Final Four programja: * szombaton 16.30 óráról Konstancai Phoenix–Szatmárnémeti VSK, 19 órától Brassói Olimpia–Sepsi–SIC * vasárnap 19 órától döntő. Az autóbuszok ma 16, 18 és 18.30 órakor indulnak a Gólya utcai végállomástól, majd az Állomás negyed érintésével mennek a Sepsi Arénához. A vasárnapi döntőre két autóbusz indul, az első 18, a második 18.30 órakor. Az autóbuszok a mérkőzések után is a szurkolók rendelkezésére állnak.
Az elmúlt tizenegy esztendő Román Kupa-győztesei: 2008 – Mikes Kelemen ISK; 2009 – Târgoviște; 2010 – Târgoviște; 2011 – Aradi ICIM; 2012 – Târgoviște; 2013 – Târgoviște; 2014 – Aradi ICIM; 2015 – Sepsi-SIC; 2016 – Sepsi-SIC; 2017 – Târgoviște; 2018 – Sepsi-SIC.
CSELGÁNCS. Több mint 700 cselgáncsozót várnak Szatmárnémetibe, ahol a román szövetség égisze alatt ma és vasárnap rendezik meg az U14–16-os korosztály országos bajnokságát. A kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK sportolói érmekért utaznak a határ menti városba: a kisebbek között Nagy Róbert (38 kg), Barbócz Mátyás (42 kg), Aracsi Ákos (46 kg), Ambrus Magor (55 kg) és Borcsa Félix Lehel (+73 kg), míg a nagyoknál Balogh Hanna (57 kg), Baricz Örs (46 kg), Deák Roland (60 kg) és Kovács Karsaly (73 kg) lép tatamira.
BIRKÓZÁS. A hétvégén Târ­goviște lesz a házigazdája az ifjúsági I-es birkózók erőfelmérő és kvalifikációs versenyének, amelyen a sepsiszentgyörgyi sportolóink kiharcolhatják maguknak a döntőben való szereplést. A viadalon a Sepsiszentgyörgyi MSC színeiben ketten, míg a Sepsi ISK-tól hárman lesznek érdekeltek. (tibodi)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1446
szavazógép
2019-03-30: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Isten akaratába belenyugodva, de megtört szívvel tudatjuk, hogy a szeretett édesanya, nagymama, az alsócsernátoni születésű árkosi
TIMA ROZÁLIA
(Kató Ferencné)
életének 81. évében 2019. március 28-án türelemmel viselt betegség után eltávozott közülünk és hazatért
Megváltójához.
Szeretett halottunktól 2019. március 31-én, vasárnap 14 órakor veszünk végső búcsút az árkosi ravatalozóháznál.
Részvétfogadás 13 órától.
Drága emléke szívünkben él.
A gyászoló család
4311137
2019-03-30: Sport - :

Cseh és Hosszú is 200 méter vegyesen vigasztalódott (Úszás)

Egy országos csúcsot és öt olimpiai szintidőt hozott a Debrecenben zajló 121. magyar úszó országos bajnokság második napja.