Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Újra itt az üvegvisszaváltás

2019. április 1., hétfő, Belföld

Vasárnap lépett érvénybe az újrahasznosítható csomagolásért fizetendő garancia, így például minden sörösüvegért 50 banival többet fizetünk, amit viszont utólag visszakaphatunk.

A kormány 2018/74-es sürgősségi rendelete értelmében a kereskedőknek fel kell tüntetniük a termékeken, amennyiben csomagolásuk újrahasznosítható, a 400 négyzetméternél nagyobb boltoknak pedig helyet kell biztosítaniuk a visszahozott csomagolás raktározására, és a pénztárbizonylat (bon fiscal) alapján vissza kell fizetniük a garancia árát a vásárlónak. 2022. március 31-től a 0,1 és 3 liter közötti, nem újrahasznosítható csomagolásokra is kiterjesztik az 50 banis garanciát.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 711
szavazógép
2019-04-01: Belföld - :

Hírsaláta

RASSZISTAGYANÚS TÁMADÁS. Nagyváradra sosem volt jellemző az idegengyűlölet, ha voltak is kisebb incidensek a városban, ezek nem öltöttek abszurd méreteket, ezért is meglepő, hogy ismét egy ilyen esetről ad hírt a helyi sajtó. Míg tavaly év végén egy fiatal lány a magyar zászló felgyújtásával próbálkozott a város éjszakai életének központjában, a Fekete Sas palotában, pár nappal ezelőtt ugyanott egy afroamerikai fiatalt vertek meg, szintén fiatalok.
2019-04-01: Belföld - :

Roncsautóprogram újratöltve

Mégis átveszik a roncsautóprogramban a műszaki vizsgával nem rendelkező gépkocsikat – jelentette be szombaton a környezetvédelmi miniszter.