Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Üveggyűjtés a hétvégén

2019. április 5., péntek, Közélet

Újból megszervezi üveggyűjtő akcióját a sepsiszentgyörgyi köztisztasági vállalat, a Tega Rt.

  • Fotó: Tega
    Fotó: Tega

A kampány ez alkalommal Sepsiszentgyörgyre korlátozódik, április 6-án és 7-én össze­sen hat helyszínen várják a feleslegessé vált üres üvegeiktől megszabadulni szándékozókat. Síküveget (ablaküveget vagy szélvédőüveget) ez alkalommal sem vesznek át. A vállalat közlése szerint a hat helyszín a következő: a Szabó Kati Sportcsarnok melletti parkoló (Stadion utca), a központi piac előtti parkoló (Bánki Donát utca), a volt Mopaco kenyérgyár (Kós Károly utca), az Állomás utcai buszmegállóval átellenes járdaszakasz, a Kálvin téri parkoló, illetve a vállalat Energia utcai hulladékudvara. A kampány szabályai nem változtak. 5 kilogramm leadott üvegért fél liter sör jár. A leadott üveg lehet bármilyen típusú, öblös, törött vagy ép, átlátszó vagy színes. (ndi)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 579
szavazógép
2019-04-05: Kármentő - Kuti János:

Április bolondjai

Áprilisra, másképp Szent György vagy a szelek havára szokták mondani azt is, hogy a bolondok hónapja vagy bolond április. Április elseje jó alkalom becsapni valakit, a bolondját járatni vele. Akit sikerül megviccelni, arra mondják, hogy április bolondja. De vajon mit lehet azokra mondani, akiket országos szinten állandón, egész évben átvernek, becsapnak a politikai pártok, a kormány és az állam intézményei? Mert soha nem lehet tudni, mit vegyünk komolyan és mit viccnek, mivel úgy tűnik, mintha minket állandóan becsapnának, mint a csatornahálózatba kötelezően bekötendő budi ajtaját a szél.
2019-04-05: Közélet - Iochom István:

Vaddisznókondák túrják fel a szántóföldeket (Esztelnek, Kurtapatak)

Domokos Ferenc, Esztelnek község polgármestere és Keresztes Elemér társaságában jártuk végig tegnap az esztelneki határt, ahol a vaddisznókondák okoztak hatalmas kárt a gazdáknak. Több helyen úgy néz ki a legelő, mintha felszántották volna, a burgonyaföldeket inkább ne is említsük.