Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Női kézilabda, Európa-bajnoki selejtezőKönnyű csoportba került a magyar válogatott

2019. április 6., szombat, Sport

A magyar női kézilabda-válogatott Montenegró, Olaszország és Litvánia csapatával találkozik a jövő decemberi, norvég-dán közös rendezésű Európa-bajnokság selejtezőjének 2. csoportjában.

  • Kovacsics Anikó. Fotó: Magyar Kézilabda Szövetség
    Kovacsics Anikó. Fotó: Magyar Kézilabda Szövetség

A magyar csapatot a második kalapból sorsolták, a negyedikből kapta a litvánokat, a harmadikból az olaszokat, az elsőből pedig Montenegró nemzeti együttesét. Az olaszokkal és a litvánokkal eddig egyaránt négyszer találkozott a magyar válogatott, és minden alkalommal győzött, Montenegró ellen négy siker és három vereség a mérleg.

A kvalifikáció első mérkőzéseit szeptember utolsó hetében játsszák, a sorozat jövő májusban zárul. Mind a hét csoportban négy csapat szerepel, és mindegyikből az első két helyezett jut ki a 2020. december 3. és 20. között esedékes tornára, amelyet Herningben, Stavangerben, Trondheimben és Oslóban rendeznek. A norvég és a dán válogatott a rendező jogán automatikusan tagja a tizenhatos mezőnynek.

Kim Rasmussen szövetségi kapitány leszögezte, ki kell vívni az Európa-bajnoki részvételt, és hozzátette, hogy elégedett a sorsolással. „A negyedik kalapból Litvániánál gyengébb és erősebb riválist is kaphattunk volna, ám ezeket a válogatottakat le kell győznünk. A harmadik kalapból a mi szempontunkból kifejezetten szerencsésnek tartom, hogy Olaszország lett az ellenfelünk” – magyarázta a dán edző.

A selejtező csoportbeosztása: * 1. csoport: Hollandia, Spanyolország, Ausztria és az előselejtező győztese (Izrael, Finnország, Görögország vagy Luxemburg) * 2. csoport: Montenegró, Magyarország, Olaszország, Litvánia * 3. csoport: Németország, Szlovénia, Fehéroroszország, Koszovó * 4. csoport: Oroszország, Szerbia, Szlovákia, Svájc * 5. csoport: Svédország, Csehország, Észak-Macedónia, Portugália * 6. csoport: Franciaország, Horvátország, Törökország, Izland * 7. csoport: Románia, Lengyelország, Ukrajna, Feröer.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 186
szavazógép
2019-04-06: Sport - :

Hátrányban a Craiova és a Kolozsvári CFR (Labdarúgás, Román Kupa)

A bajnoki címvédő Kolozsvári CFR és a kupacímvédő Craiova is hazai pályán szenvedett vereséget a Román Kupa-elődöntő első mérkőzésén. Előbbi 3–1-re kikapott az Astra Giurgiu csapatától, utóbbi 2–1 arányban alulmaradt az FC Viitorul együttesével szemben.
2019-04-06: Kiscimbora - :

Gárdonyi Géza: Brekeke és Zsákrágó úrfiak utazása

A béka összebarátkozott az egérrel. Eszükbe jutott egyszer, hogy be kellene járni a világot. Tapasztalni, látni, tanulni akartak, hogy aztán később hasznát vegyék. A béka úszónadrágot és kulacsot vitt az útra, az egér pedig esőköpenyeget s egy tarisznya kenyérmorzsát. Megindító volt a búcsúzás. Az öreg békák és az öreg egerek egymás keblére sírták a könnyei­ket. A kiskorú békatestvérek keservesen kvartyogtak, az egértestvérek pedig szívre hatóan cincogtak.