Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Újjászülethet az állomási tó

2019. április 8., hétfő, Közélet

Ismét csónakázhatnak majd a sepsiszentgyörgyiek és az idelátogatók az állomási tavon: az önkormányzat elkészíttette a tó felújításának megvalósíthatósági tanulmányát, és pályázni fog arra, hogy a már évek óta elhanyagolt terület újra kedvelt kikapcsolódási hely legyen.

  • Lehet majd csónakázni az állomási tavon. Fotó: Albert Levente
    Lehet majd csónakázni az állomási tavon. Fotó: Albert Levente

A tervezetet Tóth-Birtan Csaba alpolgármester ismertette: a jelenlegi gaz helyett gondozott zöldövezet lesz, a tó körül kivilágított sétány, futópálya, valamint labdázó-, pihenő- és illemhely várja majd a közönséget, lesz egy kisebb parkoló és kávézó is, amit természetesen nem a polgármesteri hivatal működtet, hanem bérbe fogják adni. Az egész beruházás becsült értéke 17,66 millió lej, de ebből csak 10,8 millió lejt lehet lehívni, mert a víztükörre nem adnak támogatást. Ezt tehát a város saját költségvetéséből kell megvalósítani (amelynek tervezetét már közvitára bocsátották), és nem lesz egyszerű, hiszen az egész medret újra kell szigetelni ahhoz, hogy az Oltból felpumpált víz ne szivárogjon el; új gépházat is kell építeni. Az új rekreációs telepet sokan és régóta várják már, a felújítás azonban nem lesz teljes: a szigetet és a rajta levő leromlott épületet az önkormányzat nem tudta megvásárolni, mert a tulajdo­nos elégedetlen volt a hivatalos felértékelésben megszabott árral – a sziget tehát bizonytalan időre kimarad a felújításból.

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 231
szavazógép
2019-04-08: Belföld - :

Kelemen Hunort kitiltották Ukrajnából

Másfél évre kitiltották Ukrajnából Kelemen Hunort, az RMDSZ elnökét – adta hírül a politikus közösségi oldalán azt követően, hogy szombaton nem engedték be az országba. Oleksandr Bankov, Ukrajna bukaresti nagykövete szerint Kelemen Hunort már 2017-ben kitiltották Ukrajnából, és beutazását nem először akadályozták meg szombaton. Az RMDSZ elnöke szerint Bankov ez utóbbi állítása nem felel meg a valóságnak.
2019-04-08: A múlt hét - Kuti János:

Megáll az ész!...

...mikor olyanokat hall az ember, mint amit a Bákó megyei rendőrfőnök mondott a 112-es sürgősségi hívószám használatával kapcsolatban. Egy rádióműsorban kijelentette ugyanis, hogy a hölgyeknek egy pofon miatt kár éjnek idején a rendőrséget riadóztatniuk. Tessenek vigyázni, nem mindegy, miért és mikor hívjuk az említett számot, mert ha potyára tesszük, akár tetemes büntetést is nyakunkba sózhatnak.