AsztaliteniszNegyedik az NMSK lánycsapata

2019. április 9., kedd, Sport

Az elmúlt hétvégén Beszterce adott otthont a 8–10 éves asztaliteniszezők országos csapatbajnokságának, ahol az Újszentes színeiben versenyző kézdivásárhelyi Kovács Kristóf bajnoki címet szerzett, míg a Nagy Mózes Sportklub lánycsapata negyedikként végzett. Emellett a felső-háromszéki B-divíziós női csapat a bennmaradásért vívott osztályozót a Slatinai ISK vendégeként.

A Canea-Kocsis Abigél, Bejan Hanna és Balázs Boglárka összetételű, negyedikként kiemelt felső-háromszéki csapat lendületes versenyzéssel indított szombaton, háromszettes vereséget mérve Pantelimon és Slatina I. csapataira, illetve 3–2 arányban legyőzve a Pristavu Câmpulung együttesét. A legjobb nyolc között a lányok 3–0-ra nyertek Moineşti ellen, illetve ugyanilyen arányban kikaptak Buzăutól. A négy között megtorpantak, Besztercétől 3–1, Vatra Dorneitől 3–0 arányú vereséget szenvedtek, így az előkelő negyedik helyen végeztek. Végeredmény: 1. Buzăui MSC, 2. Besztercei SPL, 3. Vatra Dornei, 4. Nagy Mózes SK.

A fiúknál a céhes városi Kovács Kristóf nevével fémjelzett Újszentes hódította el a bajnoki címet, megelőzve a Bukaresti CSTA, a Besztercei SPL és a Slatinai ISK csapatát. Kristóf júniusig kölcsönben szerepel Újszentesen, mivel az edzők a fejlődése érdekében így látták jónak. A Sepsi ISK együttesét Orosz Krisztián, Korodi Dániel, Bálint Tamás és Kölcsei Ákos képviselték, akik ugyan nem nyertek párharcot, azonban jövőre újra megpróbálhatják ugyanebben a felállásban.

A Nagy Mózes Sportklub B-osztályos asztalitenisz-csapata sikerrel vette a bennmaradásért vívott párharcot, miután a Mike Boróka, Farkas Yvett, Oláh Kriszta és Téglás Andrea alkotta négyes a Slatinai ISK felett diadalmaskodott az osztályozón. A Kerekes Barnabás által irányított lányok jó formában adogattak az Olt megyei városban, mindkét mérkőzésüket 5–3 arányban nyerték, így bebiztosították bennmaradásukat a B-osztályban. A lányokra vár még egy helyosztó, az 5–6. helyért a Slatinai Sportprogramos Líceummal kell megküzdeniük, várhatóan májusban. (miska)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1535
szavazógép
2019-04-09: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Szívünk mély fájdalmával tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy
KOVÁCS MÁRIA
(szül. PĂCURAR)
szerető szíve életének 65., házasságának 47. évében megszűnt dobogni.
Drága halottunk földi maradványait 2019. április 10-én 14 órakor helyezzük örök nyugalomra a kővári temetőben.
A gyászoló család
du.
2019-04-09: Sport - :

Aranyérmes a magyar válogatott (Vízilabda)

A magyar férfi vízilabda-válogatott nyerte az Európa Kupa zágrábi nyolcas döntőjét: Märcz Tamás együttese a vasárnapi fináléban 10–8 arányban legyőzte a házigazda, világbajnoki címvédő horvátokat.