Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Félezer gyorshajtó egy hét alatt

2019. április 9., kedd, Közélet

Az elmúlt héten több mint 500 közlekedésrendészeti bírságot róttak ki Háromszéken. A szabálysértések zömét a gyorshajtás tette ki, 347 esetet mértek.

Az európai közlekedésrendészeti szervek hálózata (TISPOL) felívására egész héten fokozottan figyelték a gyorshajtókat, mint jeleztük, szerdán huszonnégy órás sebesség-ellenőrző akciót tartottak. 7 gépkocsivezető jogosítványát felfüggesztették, mivel több mint 50 kilométeres sebességgel túllépték a sebességkorlátot. A közlekedésrendészek két bűncselekményt is észleltek. A 11-es főúton, Csernátonban elkaptak egy 30 éves férfit, amint jogosítvány nélkül, ráadásul ittasan gépkocsit vezetett. Kovásznán egy 46 éves férfit értek tetten vezetés közben, ám jogosítványa fel volt függesztve. Mindkét esetben bűnügyi vizsgálati iratcsomót nyitottak. A rendőrség közleményében emlékeztet, hogy a túlzott sebesség a balesetek leggyakoribb oka. Kovászna megyében az év első negyedében történt 65 súlyos baleset közül 11 esetben a túlzott sebesség játszott szerepet, ezekben a balesetekben egy ember meghalt, 7-en súlyosan, 26-an könnyebben sérültek. A statisztika szerint a háromszéki balesetekben összesen 5-en hunytak el, 24-en súlyosan, 55-en pedig könnyebben sérültek. (sz.)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 579
szavazógép
2019-04-09: Jegyzet - Nagy D. István:

Ne csak rendeleteket...

Időközönként felmelegített, majd általában hosszabb ideig hűlni hagyott témát kapott elő múlt héten Klaus Iohannis államfő, majd mindenki hozzátette a maga részét, és végül – a jó szokásokhoz híven – maradt minden a régiben.
2019-04-09: Közélet - :

Holtan találták

Holttestre bukkantak szombaton a Maksáról a Bodoki-havasra vezető erdei úton, mintegy 15 kilométerre a községtől.