Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Eurovíziós DalfesztiválMadonna a sztárvendég

2019. április 10., szerda, Magazin

Madonna lesz a sztárvendége az idei tel-avivi eurovíziós dalfesztivál döntőjének. Az amerikai sztár két dalt fog előadni a fináléhoz kapcsolódó show-műsorban május 18-án: egy slágerét, valamint készülő lemezéről egy új dalt.

Madonna 1,5 millió dollárt kap a fellépésért. A 60 éves sztár számos táncossal együtt adja elő produkcióját a döntő helyszínén, az Expo Tel-Avivban, az izraeli város konferencia-központjában. Madonna 2009-ben és 2012-ben is fellépett Izraelben világ körüli turnéja keretében.

A 64. eurovíziós dalfesztivált május 14. és 18. között rendezik Tel-Avivban, a versenyben 41 ország képviselője lép színpadra. A 42. lett volna Ukrajna képviselője, ám az ország februárban vissza­lépett. A Magyarország színeiben induló Pápai Jocit az első elődöntőben, május 14-én láthatja a közönség. A versenyt évről évre mintegy 200 millió néző követi világszerte.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 443
szavazógép
2019-04-10: Magazin - :

Osztrák–magyar hadihajók múzeumként

Ismét látogatható a Lajta Monitor Múzeumhajó. Az Osztrák–Magyar Monarchia idejéből származó hadihajó, a Magyar Honvédség I. Tűzszerész és Hadihajós Ezredének zászlóshajója a Parlament előtti kikötőben október végéig látogatható. Az érdeklődők betekinthetnek a múzeumhajóba, és a fedélzeten található fegyvereket is megnézhetik.
2019-04-10: Kitekintő - Farkas Réka:

Egy nap Strasbourgban (Kisebbségvédelmi szövetségesek keresése)

2019 április eleje. Strasbourgban ülésezik az Európa Tanács (ez nem az Európai Unió intézménye, hanem a kontinens legjelentősebb emberi jogi szervezete) egyik legfontosabb testülete, a Helyi és Regionális Önkormányzatok Kongresszusa, a 47 tagállam önkormányzati képviselőinek, vezetőinek testülete. Hivatalosan ez az a fórum, ahol a helyi és regionális választott képviselők megvitathatják problémáikat, összevethetik tapasztalataikat, és kifejezhetik véleményüket a kormányzatokról, és ez az a fórum, amelynek tiszte segítséget nyújtani a hatékony önkormányzatiság érvényesülésében. Háromszéki küldötte is van: Grüman Róbert, a megyei tanács alelnöke, aki igen aktívan igyekszik kihasználni a lehetőségeket. Tavaly bálványosi ülésre hívta az önkormányzati szakbizottságot, idén pedig nemcsak a megye értékeit mutatták be az Európa Tanács székházában, de egy beszélgetéssorozat résztvevői lehettek a háromszéki küldöttek, gondjainkat, bajainkat, nehézségeinket igyekeztek tolmácsolni alacsonyabb és magasabb rangú tisztségviselőknek.