Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Háromszék nem alkuszikEz történt 170 éve

2019. április 12., péntek, História

Április 5.
A Honvéd 81. száma közölte Demeter Józsefnek Bem altábornagy sepsiszentgyörgyi látogatását ismertető, valamint a városnak a forradalomban vállalt szerepét részletező írását.

Április 6.

Tóth Sámuel százados jelentette, hogy a Bem által adományozott, Brassóban Gött János helyi nyomdatulajdonos által teljesen felszerelt nyomdát továbbküldte Kézdivásárhelyre.

Április 7.

Gál Sándor ezredes jelentést tett Csányi László erdélyi főkormánybiztosnak a csíki és háromszéki törvényhatóságok állapotáról és állományáról.

Április 8.

Bem altábornagy a Magyar Katonai Érdemrend III. osztályával tüntette ki az Erdély felszabadításáért folyó harcok során kiemelkedő teljesítményt nyújtó katonákat, köztük számos székely tisztet, altisztet és közlegényt.

Április 9.

A váradi tüzérek Ojtozban képezték a szorosban található állások ágyúkezelőit.

Április 10.

Csányi László rendeletet küldött az erdélyi törvényhatóságok főtisztjeihez, amelyben a katonaállítás kapcsán külön kiemelte a székely székek, azok között is Csík- és Háromszék érdemeit.

Április 11.

Gál Sándor jelentést tett Csányi Lászlónak Gábor Áron moldvai útjáról, a Bem parancsa értelmében Besztercére küldendő két határvéd zászlóaljról és 6 ágyúról, valamint az új zászlóaljak felállítása, szervezése és felfegyverzése kapcsán mutatkozó nehézségekről.

A kézdivásárhelyi ágyúöntő műhelyben heti 3–4 ágyút öntenek és szerelnek fel. Megérkeznek az első újoncok a kézdivásárhelyi tüzérképzőbe.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint jó hatása lesz-e az edzőváltásnak a Sepsi OSK-nál?

eredmények
szavazatok száma 607
szavazógép
2019-04-12: Magazin - :

Versmaratonnal ünnepeltek a Petőfi Irodalmi Múzeumban

Versmaratonnal ünnepelték a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeumban (PIM) a magyar költészet napját. A rendezvényen 60 kortárs költő 12 órán át szavalt Az év versei, 2019 antológiából.
2019-04-12: Magazin - :

Jarmusch-filmmel kezdenek Cannes-ban

Az amerikai független filmek egyik emblematikus alakja, Jim Jarmusch The Dead Don’t Die című zombifilmjével veszi kezdetét május 14-én a 72. cannes-i fesztivál – jelentették be a szervezők.