Felújítják a főutat Csomakőrösön

2007. július 11., szerda, Közélet

Javítják az országos útügy megyei kirendeltsége kezelésében levő 13E országút Kovászna és Zágon közötti szakaszát.

Amint az útügy illetékesétől megtudtuk, Kovászna Csomakőrös felőli kijáratánál, illetve Csomakőrös és Zágon között csak foltoznak, viszont a 62-es és a 67-es kilométer között az utat teljesen felújítják. Ez azt jelenti, hogy a volt lőtértől Csomakőrösön át egészen a falu Papolc felőli kijáratáig a rossz aszfaltburkolatot teljesen felszedik, az út alapját 80 cm mélységig megerősítik tört kővel, majd új aszfaltot öntenek. Amíg a munkálatok tartanak, csak egy sávon lehet közlekedni, a forgalmat az utászok irányítják.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1719
szavazógép
2007-07-11: Közélet - Szekeres Attila:

Brassóiak garázdálkodnak (Maksa—Besenyő)

Tarthatatlan állapotok uralkodnak Maksán és a Besenyői-tó környékén hétvégeken. Főleg brassói ifjak randalíroznak, garázdálkodnak a községben. Oláh-Badi Álmos a polgármesterek munkaülésén harmadszor emelte fel hangját, és kérte a megyeháza segítségét.
2007-07-11: Közélet - Farkas Réka:

Költözik a lakosságnyilvántartó

Egy hónapon belül új székházba költözik a sepsiszentgyörgyi lakosság-nyilvántartó iroda.