Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Jégkorong-világbajnokságAranyérmes a magyar válogatott

2019. április 15., hétfő, Sport

A magyar női jégkorong-válogatott aranyérmesként végzett a budapesti divízió I/A világbajnokságon, miután a szombat esti zárómérkőzésen 2–1 arányban legyőzte az osztrák együttest.

  • Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd
    Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

A dánok norvégok felett aratott sikere nyomán már az utolsó mérkőzése előtt biztosan az A-csoportba jutott a magyar válogatott, amely így felszabadultan lépett jégre. Ennek eredményeként alig 21 másodperc elteltével Gasparics Fanni megszerezte a vezetést. Az osztrákok – akik sikerük esetén szintén a világelitbe kerülhettek – kisvártatva négy a négy ellen egyenlítettek.

A második húsz percben nem láthatott gólt a telt házas káposztásmegyeri Vasas Jégcentrum közönsége, így a zárófelvonás döntött arról, melyik csapat nyeri a tornát. Németh Bernadett emberelőnyből visszaszerezte a vezetést, majd a végjátékban emberelőnyben próbált egyenlíteni az osztrák együttes, amely még a kapusát is lehozta, ám nem tudta feltörni az egész tornán jól játszó hazai védelmet.

A magyar mellett így a dán válogatott szerepelhet 2020-ban az A-csoportos világbajnokságon, amelynek Kanada ad otthont. A magyar válogatott szövetségi kapitánya, a kanadai Pat Cortina 2008-ban a szapporói divízió I-es világbajnokságon vezette feljutásig a férfiválogatottat.

A világbajnokság végeredménye: 1. (és feljutott) Magyarország 13 pont, 2. (és feljutott) Dánia 9, 3. Norvégia 9, 4. Ausztria 8, 5. Szlovákia 6, 6. (és kiesett) Olaszország 0. Pontazonosság esetén az egymás elleni eredmény rangsorolt.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 289
szavazógép
2019-04-15: Sport - :

Csonka forduló (Minifoci)

Két meg nem jelenést és két góldús mérkőzést jegyezhettünk fel a sepsiszentgyörgyi öregfiú minifoci-bajnokság 17. fordulójában. A címvédő és listavezető Puskás ’87 tizenhárom gólt szerzett a Szemerja együttese ellen, míg a második helyezett Mikósokk csapata tizenkilencszer volt eredményes a sereghajtók táborát erősítő Milan alakulatával szemben.
2019-04-15: Sport - :

Kettős győzelemmel négy között a címvédő (Női kézilabda, Bajnokok Ligája)

Kettős vereséggel búcsúzott az FTC-Rail Cargo Hungaria a női kézilabda Bajnokok Ligája-negyeddöntőben, mivel szombaton 33–22-re kikapott az orosz Rosztov-Don otthonában. A címvédő Győri Audi ETO KC kettős győzelemmel jutott a legjobb négy közé, hiszen szintén szombaton házigazdaként 33–21-re nyert a dán Odense ellen.