Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

A KMKSZ-elnök levele az Európai Néppárt vezetőjéhezÍtélje el Kelemen Hunor kitiltását Ukrajnából

2019. április 16., kedd, Világfigyelő

Az Európai Néppárt ítélje el Kelemen Hunornak, az RMDSZ elnökének Ukrajnából történt kitiltását, és jelezze Kijevnek, hagyjon fel a magyarellenes akciókkal – kérte Joseph Daulnak írt levélben Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnöke, az ukrán parlament képviselője.

  • Brenzovics László
    Brenzovics László

Az MTI-hez tegnap eljuttatott levél szerint a KMKSZ elnöke emlékeztette Joseph Dault, hogy az ukrán határőrség április 6-án Kelemen Hunort 18 hónapra kitiltotta Ukrajnából, amikor át akarta lépni a magyar–ukrán határt, hogy Ungváron részt vegyen a KMKSZ 30., ünnepi közgyűlésén. Brenzovics László jelezte, a határon mintegy órányi várakoztatást és ellenőrzést követően az RMDSZ elnökét a hatóság munkatársai arról tájékoztatták, hogy nem léphet be Ukrajnába, miközben a belépés megtagadásának okáról semmilyen magyarázatot nem adtak.

„Úgy tűnik, hogy a kárpátaljai magyarok ellen 2016-ban indult megfélemlítési és zaklatási kampányt mára a magyar származású európai politikusokra is kiterjesztették” – olvasható a levélben. Az írás szerint a KMKSZ mélységesen elítéli egy európai politikai párt, az Európai Néppárt tagpártjának vezetője elleni felháborító és elfogadhatatlan incidenst. „Úgy véljük, a cselekményt az Európai Néppártnak is el kell ítélnie, és egyértelmű jelzést kell küldenie az ukrán kormánynak arról, hogy hagyjon fel a meghatározott népcsoporthoz tartozó lakosok, üzletemberek, politikusok és egyéb hivatalos személyek elleni akciókkal” – zárta levelét Brenzovics László.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 299
szavazógép
2019-04-16: Világfigyelő - :

Orbán Viktor Szabadkán tartotta az első kampányrendezvényt

Csak a Fidesz–KDNP alkalmas arra, hogy kellő súllyal, komolysággal képviselje Magyarországot a nemzetközi színtéren, hogy kiálljon a magyarokért Brüsszelben – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök tegnap Szabadkán, a Városháza dísztermében tartott európai parlamenti választási kampányrendezvényen.
2019-04-16: Világfigyelő - :

Moszkva: megszűnt az együttműködés Oroszország és a NATO között

Mind polgári, mind katonai vonalon teljesen megszűnt az együttműködés Oroszország és a NATO között – jelentette ki Alekszandr Grusko orosz külügyminiszter-helyettes a RIA Novosztyi hírügynökség által tegnap közölt interjújában.