Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Merkel az ENSZ migrációs csomagjáról

2019. április 16., kedd, Világfigyelő

Nagy siker, hogy az ENSZ tagállamai elsöprő többséggel elfogadták a világszervezet migrációs megállapodását, és ezzel azt is, hogy a menekülés és elűzetés ügye nemzetközi feladat, amelyet csak közösen lehet megoldani – jelentette ki Angela Merkel német kancellár tegnap Berlinben az ENSZ menekültügyi főbiztosával, Filippo Grandival folytatott megbeszélése előtt.

  • Fotó: standard.co.uk
    Fotó: standard.co.uk

Sajtónyilatkozatában aláhúzta, hogy szem előtt kell tartani „a menekültek emberi jogait, de természetesen a származási országok kötelességeit is, éppen úgy, mint a befogadó országok feladatait”, és legfőképpen a menekülésre kényszerítő okok felszámolásáért kell küzdeni. Mindez azt jelenti, hogy globális feladatról van szó, amelynek megoldásában felelősségük van a származási országoknak és azoknak az országoknak is, amelyekbe a menekültek érkeznek – tette hozzá Angela Merkel.

Elmondta, hogy előkészítenek egy Genfben decemberre tervezett nagyszabású találkozót, egy úgynevezett globális menekültügyi fórumot, amelyen áttekintik a migrációs megállapodás végrehajtását. Mint mondta, Németország „nagyon intenzíven” vesz részt ebben a munkában.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki nyeri meg az idei elnökválasztást?

eredmények
szavazatok száma 724
szavazógép
2019-04-16: Világfigyelő - :

Moszkva: megszűnt az együttműködés Oroszország és a NATO között

Mind polgári, mind katonai vonalon teljesen megszűnt az együttműködés Oroszország és a NATO között – jelentette ki Alekszandr Grusko orosz külügyminiszter-helyettes a RIA Novosztyi hírügynökség által tegnap közölt interjújában.
2019-04-16: Világfigyelő - :

Külföldiek Németországban

Tovább emelkedett és megközelítette a 11 millió főt tavaly a Németországban élő külföldiek száma, a legnagyobb részük az Európai Unióból (EU) és EU-s tagjelölt országokból származik a szövetségi statisztikai hivatal (Destatis) tegnap közölt adatai szerint.