Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Kriptovaluták

2019. április 17., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

A kriptovaluták hivatalos bevezetése politikai döntés kérdése – fogalmazott a pénzügyi felügyelet alelnöke egy szakkonferencián.

  • Forrás: 10tv.md
    Forrás: 10tv.md

Gabriel Grădinescu szerint rendkívül körültekintően kell kezelni a pénzpiacokon megjelent újabb technológiákat, hiszen kétségtelen előnyeik mellett ezek egy sor magas kockázati tényezőt is rejtenek. Vannak országok, amelyek már bevezették, mások elutasították a használatukat, míg kísérletezők is vannak a honosításukkal. Az alelnök szerint 2009 óta mintegy kétezer kriptovaluta jelent meg, összértékük jelenleg 110 milliárd euróra rúg, a csúcsot 2018. januárjában regisztrálták, akkor 700 milliárd eurónyi ilyen valuta volt forgalomban.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 612
szavazógép
2019-04-17: Pénz, piac, vállalkozás - :

Hatékonyabb eszközök kellenek

A kormánynak hatékonyabb eszközöket kell találnia ahhoz, hogy visszaszorítsa a zöldség- és gyümölcskereskedelemben tapasztalt korrupciót – hívta fel a figyelmet a hazai szállítócégeket tömörítő föderáció.
2019-04-17: Közélet - Nagy D. István:

Háromszék jól teljesít (Szelektív hulladékgyűjtés)

Jelentős javulást jegyzett a szelektív hulladékgyűjtésben az idei első negyedévben a tavalyi év azonos időszakához képest a sepsiszentgyörgyi köztisztasági vállalat, a Tega Rt. az Öko Sepsi társuláshoz tartozó településeken – derült ki a negyedéves adatokat ismertető tájékoztatón. A cég vezetője, Máthé László a januártól alkalmazott differenciált díjszabással kapcsolatos panaszokat illetően tisztázta: folyamatosan korrigálják a rendszer hibáiból fakadó tévedéseket, de gyakori az is, hogy a panaszok megalapozatlanok. A vállalatnak nem célja a büntetés, de aki nem áll be a sorba, annak fizetnie kell, a többség ezt meg is értette – fogalmazott.