AsztaliteniszBálint Bernadett világbajnokságon bizonyíthat

2019. április 19., péntek, Sport

Vasárnap kezdődik a budapesti asztalitenisz-világbajnokság. A magyar főváros 1950 óta először, összességében negyedszer lesz házigazdája a sportág csúcsversenyének. A magyar színeket hét női – köztük a sepsiszentgyörgyi Bálint Bernadett – és hat férfi játékos képviseli.

  • Fotó: Magyar Asztalitenisz-szövetség
    Fotó: Magyar Asztalitenisz-szövetség

A női együttes a múlt héten Mátraházán készült a férfi játékosokkal, ezen a héten pedig már a fővárosban edzenek az amerikai válogatottal. Férfi és női egyesben 128 sportoló szerepel a főtáblán, a 64 kiemelthez 64 versenyző csatlakozik a selejtezőből, a három páros versenyszámban pedig egyformán 64 duó szerepelhet az elitmezőnyben, 32 kiemelt és 32 kvalifikációból érkező.

A nőknél egyesben Póta Georgina, Pergel Szandra és Madarász Dóra is a főtáblán, Bálint Bernadett, Hart­brich Leonie és Fehér Orsolya a selejtezőben kezd, a férfiaknál egyesben minden magyar asztaliteniszező a selejtezőből juthat a főtáblára. A 23 éves háromszéki asztaliteniszező az egyes küzdelmek mellett, női párosban – Nagyváradi Mercédesz oldalán – és vegyes párosban – Majoros Bencével – is próbára teszi magát. A világbajnokságra 141 országból 579 versenyző és 1561 akkreditált résztvevő érkezik Budapestre.

A hazai éremszerzés a csoda kategóriába tartozna, magyar játékos a férfiaknál legutóbb 1983-ban Tokióban, a nőknél pedig 1995-ben Tiencsinben állhatott fel a dobogóra, előbbi tornán a csapat, utóbbin Bátorfi Csilla és Tóth Krisztina párosa volt harmadik. (miska)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 755
szavazógép
2019-04-19: Sport - :

Hétvége a focipályákon (Labdarúgás)

I. LIGA.  A február óta nyeretlen, a legutóbbi négy mérkőzésen gólképtelen Sepsi OSK szombaton 21 órától a címvédő és listavezető Kolozsvári CFR csapatával játszik a sepsiszentgyörgyi stadionban a felsőházi rájátszás 6. fordulójában.
2019-04-19: Sport - :

Két angol csapat a legjobb négy között (Labdarúgás, Bajnokok Ligája)

A Manchester City szerdán fordulatos mérkőzésen 4–3-ra legyőzte ugyan a Tottenham Hotspur csapatát a Bajnokok Ligája-negyeddöntő visszavágóján, idegenben szerzett több góljával azonban a londoni együttes jutott az elődöntőbe. A nap másik mérkőzésén a Liverpool 4–1-re nyert a Porto vendégeként, és szintén a legjobb négy közé jutott.