Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Erősíteni kell a szakoktatást

2019. április 19., péntek, Közélet

Uniós pályázatokból megvalósított beruházásokat tekintett meg Vincze Loránt FUEN-elnök, az RMDSZ európai parlamenti képviselőjelöltje szerdai kézdivásárhelyi látogatása során.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

Bokor Tibor polgármester, Derzsi Gyula alpolgármester és Fejér László Ödön szenátor kíséretében a jelölt megtekintette a Gábor Áron Szakképző Líceum európai uniós pályázatból felújított bentlakását és a még befejezésre váró amfiteátrumot, majd az ugyancsak európai uniós pénzekből megvalósított beruházást, a volt fás vállalat helyén kialakított ipari parkot kereste fel. Sajtótájékoztatón Vincze Loránt elmondta, Kézdivásárhelyen látszik az, hogy az önkormányzat és a vállalkozók éltek az Európai Unió által teremtett lehetőségekkel. Az előző EU-s ciklusban több mint hétmillió euró pályázati támogatást használtak fel, és már a következő időszakra is leszerződtek kétmillió eurót, de még legalább 11 millió eurós pályázati pénzre volna szükség – tette hozzá, megjegyezve, hogy a következő időszakban erősíteni kell a szakoktatást, mert munkaerő­hiánnyal szembesülnek a térségben. „A mi dolgunk az Európai Parlamentben az lesz, hogy a következő időszakban is érkezzenek a pénzalapok, megmaradjanak az eddigi támogatások a székelyföldi gazdáknak, vállalkozóknak és önkormányzatoknak, és minél erősebb legyen a Kárpát-medencei magyar képviselet” – összegzett Vincze Loránt.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2250
szavazógép
2019-04-19: Máról holnapra - Szekeres Attila:

Szenvede Poncius Pilátus alatt

Így tanultuk az Apostoli hitvallásban, amelyet a köznyelvben egyszerűen hiszekegynek nevezünk, mivel maga a hitvallás így kezdődik: Hiszek egy Istenben, latinul Credo in Deum. Innen származik a mondás: belekerült, mint Pilátus a krédóba.
2019-04-19: Közélet - :

Nyelvőrző gyermekek

Április 12–14. között 19. alkalommal tartották meg az Atlantisz harangoz országos versmondó-vetélkedőt Kolozsváron a János Zsigmond Unitárius Kollégium és a Phoenix Könyvesház szervezésében.