Református hírnökBruno Ferrero: Mint egy tükörben

2019. április 25., csütörtök, Vélemény

Az uralkodó magához hívatta egyik alattvalóját, aki kegyetlenségéről és fösvénységéről volt ismert. A birodalomban mindenki félt tőle. Az uralkodó megparancsolta neki:

– Van egy óhajom. Indulj el, és a nagyvilágban keress nekem egy embert, aki valójában jónak számít.

– Igenis, fenség! – hangzott a válasz.

Sok emberrel találkozott, és sokakkal beszélt. Elég hosszú idő elteltével visszatért urához, és ezt mondta:

–  Uram, úgy tettem, amint megparancsoltad. Bejártam a fél birodalmat, hogy rátaláljak egy jó emberre. De lehetetlen találni egyet is. Mindenki önző és rosszindulatú. Errefelé nem lehet olyan embert találni, aki neked is tetszene.

Az uralkodó megköszönte a fáradozását, és hazaküldte. Majd hívatott egy másik alattvalót, akit jóságáért és nagylelkűségéért szerettek beosztottjai. Ő is megkapta a parancsot:

– Barátom, ide figyelj! Az az óhajom, hogy indulj el, és nézz szét, találsz-e valahol egy valóban rossz embert.

Ő is elindult. Hosszú útján találkozott sok emberrel, és beszélt velük. Több hónap távollét után ő is visszatért az uralkodó palotájába, és jelentést tett.

– Uram, nem sikerült. Vannak könnyelmű emberek, akik elrontották az életüket, de sehol nem találtam egy igazán rossz embert. Szívében mindegyik jó maradt a sok bukás, tévedés ellenére is.

Amit kimondasz, az rólad beszél, különösen, ha másról teszed!

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 753
szavazógép
2019-04-25: Vélemény - :

Az Úr áldása a testvéreken (Református hírnök)

Vannak napok... Hétköznapok munkával, rohanással, aggodalmaskodással és mérgelődéssel. És ünnepnapok pihenéssel és gondtalansággal, jókedvvel és lelki megnyugvással.
2019-04-25: Vélemény - :

Közösségben Istennel, közösségben egymással /A Sepsi Református Egyházmegye a Szent György Napokon/ (Református hírnök)

Csend a zajban. A találkozás öröme. Hála az együttlétért. Szívből jövő ének. Ezek a kulcsszavak fogalmazódtak meg bennünk, amikor a Szent György Napok keretében a Sepsi Református Egyházmegye szervezésében sorra kerülő két délutáni programról gondolkodtunk. Vajon van-e okunk a hálára?